Smagā avārija Garkalnē: Vecākiem bažas, ka cietušo zēnu sagaida vēl lielāks emocionālais pārdzīvojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā gada oktobrī Garkalnē notikušajā satiksmes negadījumā vissmagāk cietušais Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēknis no slimnīcas izrakstīts vien pagājušās nedēļas nogalē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja jaunieša vecāki, slimnīcā zēns atradies vairāk nekā trīs mēnešus, un tagad sāksies rehabilitācijas posms, kura ilgums pagaidām nav zināms.

Kamēr zēns atradies slimnīcā, viņam tika nodrošināts mācību process, sacīja vecāki, taču tagad, kad sāksies rehabilitācija, puisim jānodrošina mājmācība, savukārt Rīgas 88.vidusskola, kurā zēns mācījies, mājmācību nenodrošinot.

Vecāki sacīja, ka pašlaik tiek meklēta jauna izglītības iestāde, kura varētu nodrošināt nepieciešamo mājmācību, taču viņiem nav pārliecības, ka zēns tiks atjaunots jau minētajā skolā brīdī, kad rehabilitācija beigsies un varēs atgriezties skolā. Līdz ar to vecāki satraucas, ka zēns, kurš pēc smagas avārijas ilgstoši atradies slimnīcā, piedzīvos vēl lielāku emocionālo pārdzīvojumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas 88.vidusskolas direktore Ņina Labada, vidusskola atbilstoši pastāvošajai kārtībai nenodrošina mājmācību, bet to nodrošina, piemēram, Rīgas 74.vidusskola, kas atrodas tuvumā. Labada skaidroja, ka skola varēs uzņemt zēnu atpakaļ pēc rehabilitācijas procesa beigām, tomēr tagad «nevar simtprocentīgi garantēt», ka zēnu varēs ievietot tajā pašā klasē, kurā viņš mācījies, jo šodien nevar paredzēt, kāds būs klases piepildījums brīdī, kad zēns tajā varēs atgriezties.

Ja atgriešanās brīdī klases kapacitāte pieļaus zēna uzņemšanu, tas notiks «bez problēmām», apliecināja direktore, ja tomēr klases audzēkņu skaits būs sasniedzis maksimumu, zēns varēs mācīties kādā no paralēlklasēm.

Kā ziņots, 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk. Kopumā negadījumā cieta 11 riteņbraucēji.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa minētajam Polijas pilsonim sākotnēji nolēma piemērot apcietinājumu, tomēr vēlāk viņš tika atbrīvots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu