Ieva Ilvesa kļūs par patronesi igauņu organizācijai (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa sieva Ieva Ilvesa pieņēmusi piedāvājumu kļūt par patronesi Igaunijas organizācijai «SOS bērnu ciemati».

«SOS bērnu ciematu» patrona pamatuzdevums ir labdarības pasākumu ierosināšana un atbalstīšana, īpašu uzmanību pievēršot sociālās palīdzības sniegšanai bērniem un bez vecāku aprūpes palikušajiem, paziņoja organizācijā.

Igaunijas «SOS bērnu ciematu» izpilddirektors Marguss Oro pauda prieku par to, ka Ieva Ilvesa turpinās pagājušajā gadsimta pēdējā desmitgadē izveidojušos tradīciju, ka prezidenta dzīvesbiedre ir organizācijas patronese.

Bez organizācijas patrona tai ir arī labas gribas vēstnieki Heinss Valks, Ragnars Klavans, Nele Līsa Vaisko un Kristīna Šmiguna-Vehi.

Igaunijā darbojas četri «SOS bērnu ciemati» Keilā, Peltsamā, Jūru un Narvā-Jēsū. Organizācijas darbībai ir četri virzieni: bērnu ciemi, jauniešu nami, programmas ģimenes nostiprināšanai un izglītojošas programmas. Ik gadu organizācija sniedz atbalstu 800 bērniem un pieaugušajiem.

«SOS bērnu ciemati» ir 1949.gadā izveidota starptautiska labdarības organizācija. Bērnu ciemati darbojas 133 pasaules valstīs, tajos dzīvo vairāk nekā 80 tūkstoši bērnu.

Jau vēstīts, ka 2.janvārī ceremonijā Hallistes baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī, tika noslēgta Ilvesa un Latvijas ierēdnes Ievas Kupces laulība. Pēc kāzām Kupce pieņēma vīra uzvārdu. Ilvess, kurš pagājušā gada pavasarī šķīra laulību ar savu otro sievu Evelīnu Ilvesu, ar Kupci saderinājās novembra vidū.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu