/nginx/o/2018/07/28/11073034t1h3459.jpg)
Vislabākie ēdieni bieži vien nav ar padsmit sastāvdaļām. Tieši pretēji – labāk garšo tie, kam ir vien dažas izejvielas, kopā radot niansētu garšu. Sīpols kombinācijā ar saldo kartupeli garšo lieliski, bet grēcīgi izkusušā siera cepurīte – ne pielikt, ne atņemt. Pārber ar zaļumiem vai vitamīnu pilniem dīgstiem. Tavs vēders būs pateicīgs, un figūra necietīs.
Nepieciešams (divām nelielām porcijām):
- 1 liels saldais kartupelis
- 1 saldais (baltais sīpols)
- 80g siera, sarīvēta uz rupjās rīves
- 1 t.k. kūpinātas paprikas pulvera
- 1 t.k. pirmā spieduma olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai (svaiga timiāna zariņi)
Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
Saldo kartupeli un sīpolu nomizo. Abus sagriez plānās šķēlītēs. Saldo kartupeli sadali uz pusēm un katru no pusītēm kārto mazā cepamajā trauciņā. Vari izmantot arī vienu lielāku cepamo trauku.
Ik pa 2-3 saldā kartupeļa šķēlītēm pa vidu liec sīpola šķēli. Pārsmērē ar eļļu un pārkaisi ar mazu šķipsniņu jūras sāls. Liec cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Pārber ar sieru, paprikas pulveri un sāli, liec atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis. Dekorē ar zaļumiem. Pasniedz karstu.
Raksts tapis sadarbībā ar «Trikata».