EP deputāte Vaidere dosies vizītē uz Turciju, lai novērtētu bēgļu stāvokli (54)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere («Vienotība») no pirmdienas, 8.februāra, līdz ceturtdienai, 11.februārim, atradīsies vizītē Turcijā, lai novērtētu bēgļu stāvokli, aģentūru BNS informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Vizītē uz Turciju dosies EP Budžeta komitejas un Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas deputāti. Vaidere strādā Budžeta komitejā.

Deputāti vēlas novērtēt sadarbību starp Turciju un Eiropas Savienību (ES) migrācijas krīzes laikā, tādēļ viņi Ankarā tiksies ar ministriem, kas atbildīgi par migrācijas jautājumiem, kā arī ar Turcijas parlamenta un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Budžeta komitejas deputāti ar Turcijas amatpersonām pārrunās Eiropas pirms-pievienošanās fondu izlietojumu, kā arī apmeklēs bēgļu nometnes, lai novērtētu ES atbalsta pasākumu izmantošanu bēgļiem no Sīrijas un Irākas. Preses konference notiks trešdien, 10.februārī, plkst.15 pēc Ankaras vietējā laika.

Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas deputāti arī apmeklēs bēgļu nometni, iepazīsies ar citiem projektiem bēgļu atbalstam, kā arī tiksies ar Turcijas sarunu biedriem, starptautiskām NVO un citiem partneriem, lai novērtētu situāciju uz vietas. Informācija par preses konferenci vel tiks precizēta.

EP Informācijas birojs Latvijā norāda, ka ES pagājušajā gadā ir sasnieguši vairāk nekā miljons migrantu un bēgļu, un lielākā daļa no viņiem devās cauri Turcijai, kas kļuvusi par vienu no aktīvākajiem bēgļu tranzīta ceļiem uz Eiropu. Pašlaik Turcijā atrodas vairāk nekā 2 miljoni bēgļu.

Pērnā gada novembrī ES un Turcija vienojās rīcības plānu, lai ierobežotu migrantu plūsmu uz Eiropu. Savukārt ES piekrita piešķirt Turcijai trīs miljardu eiro finansējumu no ES un dalībvalstu budžetiem migrācijas problēmas risināšanai tās teritorijā.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu