Krievijas opozīcija Ņemcova slepkavības gadadienā gatavo piemiņas pasākumus (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas opozicionāri un pilsoniskie aktīvisti šonedēļ plāno tikties ar Maskavas mērijas pārstāvjiem, lai apspriestu Borisa Ņemcova piemiņas gājiena rīkošanu opozīcijas līdera slepkavības pirmajā gadadienā 27.februārī, ziņu aģentūrai «Interfax» paziņoja partijas PARNAS priekšsēdētāja vietnieks Iļja Jašins.

Ir svarīgi nepieļaut, ka cilvēki, kas vēlas pieminēt nogalināto biedru, netiek «izsvaidīti pa arestantu pārvadāšanas auto», norādīja opozicionārs.

Piemiņas pasākumu rīkotāji vēlas slepkavības gadadienā organizēt demonstrāciju bez mītiņa.

Bijušais Krievijas vicepremjers un Valsts domes deputāts Boriss Ņemcovs tika nogalināts pērn 27.februārī uz Lielā Maskavas upes tilta līdzās Kremlim. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nākamajā dienā paziņoja, ka personīgi kontrolēs slepkavības izmeklēšanas gaitu.

Decembrī Jašins ar atklātu vēstuli vērsās pie Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova sakarā ar Ņemcova slepkavību.

«Man ir detalizēti zināmi šīs lietas apstākļi, un es uzskatu, ka mana biedra slepkavības pēdas tiešā veidā ved uz Groznijas oficiālajiem kabinetiem,» norādīja Jašins.

Cits Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs iepriekš, uzstājoties mītiņā, paziņoja, ka Ņemcovu nogalinājis Ramzans Kadirovs, iespējams, pēc Putina pavēles.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu