Žerārs Depardjē nopeļ Džordžu Klūniju un filmu «Cilvēks, kurš izdzīvoja» (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē Berlīnes kinofestivālā nopēlis amerikāņu aktiera Džordža Klūnija iesaistīšanos politikā un izdzīvošanas filmu «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja»).

Depardjē festivālā prezentēja savu jaunāko kinolenti «Saint Amour», kurā spēlē lopkopi.

Preses konferencē pēc filmas seansa Depardjē ieminējās par Klūniju, kurš kopā ar sievu Amalu pagājušajā nedēļā Berlīnē tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, lai apspriestu bēgļu krīzi.

«Es dzirdēju, ka Džordža Klūnija kungs vēlējās tikties ar Merkeles kundzi. Baidos, ka tas noritēja ļoti slikti,» sacīja Depardjē. «Labi gan, ka tagad vari būt gan aktieris, gan dabas aizstāvis, gan politiķis. Vari darīt visu uzreiz.»

67 gadus vecais aktieris izteicās arī par amerikāņu aktiera Leonardo di Kaprio jaunāko filmu «The Revenant», kurai tiek prognozēti panākumi «Oskara» balvu ceremonijā.

«Filma ir atšķirīga no tā, ko tagad rāda kinoteātros. Piemēram, «The Revenant» ir producentu komanda un apkure filmēšanas laukumā. Viņi nosmērējas ar mēsliem, bet esmu pārliecināts, ka tie ir iesmaržināti. Tā nu viņi tur ir ierakušies smaržīgos mēslos, un ārā nav auksts, jo tur ir apkure,» teica Depardjē.

Kinolente uzņemta nomaļā un aukstā Kanādas vietā. Filmēšana notika dabīgā apgaismojumā, ļoti minimāli izmantojot datorapstrādi. Filmēšanas laikā gaisa temperatūra nokritās līdz -25 grādiem pēc Celsija. Vairāki filmas veidošanā iesaistītie cilvēki uzņemšanu raksturojuši kā «īstu elli».

Depardjē preses konferencē tika uzdots jautājums par Krievijas pilsonību, ko viņam 2013.gadā piešķīra Krievijas prezidents Vladimirs Putins. «Es pat ārzemēs jūtos kā krievs, jo bieži neatrodos Francijā,» viņš norāda. «Kā gan es varētu nejusties vairāk kā krievs, ņemot vērā, kāds prezidents mums ir Francijā?»

Kopš Krievijas pilsonības iegūšanas Depardjē aizstāvējis valsts politiku intervijās ar Francijas un citu valstu medijiem.

«Tā ir taisnība, ka es ļoti apbrīnoju Putinu un to, ko viņš dara Krievijas cilvēku labā. Dažiem franču intelektuāļiem tas nepatīk, tostarp arī maniem draugiem. Taču es viņiem nepārmetu, jo negribu. Es zinu, kā es dzīvoju,» uzsver Depardjē.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu