Saistībā ar Straujumas valdības demisiju izmaksās kompensācijas 87 673 eiro apmērā (200)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar iepriekšējās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) valdības demisiju amatpersonām un konsultatīvajām personām izmaksās kompensācijas 87 673 eiro apmērā, liecina izskatīšanai valdībā sagatavotais rīkojuma projekts.

Vislielākā kompensāciju summa aprēķināta Finanšu ministrijai - 29 804 eiro apmērā. Šāda summa nepieciešama, lai izmaksātu atlaišanas pabalstu un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām finanšu ministra konsultatīvajām amatpersonām un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām parlamentārajam sekretāram, beidzot pildīt amata pienākumus.

Valsts kancelejai kompensāciju izmaksai nepieciešami 18 655 eiro, lai izmaksātu kompensācijas Ministru kabineta locekļiem un Ministru prezidenta biroja konsultatīvajām personām.

Izglītības un zinātnes ministrijai šim nolūkam nepieciešami 11 557 eiro, Labklājības ministrijai - 13 486 eiro, Satiksmes ministrijai - 7579 eiro, bet Ekonomikas ministrijai vajadzīgi 6592 eiro.

Kompensāciju izmaksu paredz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums. Likumā noteikts, ka atlaišanas pabalsts tiek izmaksāts vienas mēnešalgas apmērā.

Līdzekļi kompensāciju izmaksai tiks ņemti no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Komentāri (200)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu