«Zelta Mikrofons» ceremonija būs skatāma LNT, Kanālā 2, TVPlay un Skaties.lv (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad 15.martā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves jau 20 gadu pēc kārtas tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons statuetes veiksmīgākajiem mūzikas ierakstiem, dziesmām vai klipiem 20 kategorijās. Krāšņo ceremoniju vadīs Andris Freidenfelds, to apmeklēs visi nominanti, žūrijas pārstāvji un atbalstītāji, bet ikviens Latvijā radītās mūzikas cienītājs svinīgo ceremoniju varēs skatīties plkst.21:10 kanālā LNT un no plkst.19:10 tiešraidē Kanālā 2 un portālos TVPlay un Skaties.lv!

Vērienīgo notikumu Latvijas mūzikas dzīvē īpaši gaida LaMPA valdes priekšsēdētāja, Zelta Mikrofona producente Elita Mīlgrāve: «Šogad ceremoniju veidot ir īpašs notikums arī man personīgi, jo esmu ar to saistīta no pašiem pirmsākumiem un to producēju jau 20-to gadu. Ik gadu gribas pārspēt iepriekšējo – lai skatītājiem būtu interesanti un lai mūziķi, producenti, žūrija, sponsori – visi būtu apmierināti un justos kā savos svētkos! Esmu ļoti pateicīga visiem, kas man uzticējušies visus šos gadus un ar savu līdzdalību ir veidojuši Gada balvu Zelta Mikrofons par prestižu un ļoti gaidītu notikumu!

Domāju, ka šogad visi būs pārsteigti par skatuves risinājumu, par kuru parūpējies mūsu scenogrāfs Kristaps Skulte. Tas būs jauns izaicinājums gan mums, gan vakara dalībniekiem. Programma veidojas ārkārtīgi interesanta ar daudz pirmatskaņojumiem un visdažādāko žanru mūziku. Cauri 20 nomināciju pasniegšanas ceremonijai mūs vadīs asprātīgais konferansjē Andris Freidenfelds.»

Nomināciju līderis

Šī gada nominantu līderi ir grupa Prāta Vētra, jo grupas mūzikas ieraksti nominēti 7 kategorijās – pop mūzikas albums, labākā dziesma, koncertieraksts, videoklips, gada albums, Alfas gada dziesma un radiohits. Šī gada nominantu līderiem ar 6 kategorijām pievienojas spilgtā dziedātāja, šī gada debitante – Aminata. Pagājušā gada Zelta Mikrofona saņemto balvu līderis Dons šogad nominēts 5 kategorijās – pop mūzikas albums, videoklips, Alfas gada dziesma un ar 2 ierakstiem 2 kategorijā – labākā dziesma un radiohits.

Balva par mūža ieguldījumu

Katru gadu Latvijas Mūzikas Producentu apvienības LaMPA dalībnieki lemj par to, kurš saņems balvu par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Pagājušajā gadā apvienības biedru sapulcē tika lemts, ka šogad Zelta Mikrofonu par mūža ieguldījumu ir pelnījis saņemt Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons. Daudziem nenācās viegli apzināties izcilā un leģendārā mūziķa aiziešanu, taču pārliecība, ka labi darbi ir pelnījuši labu novērtējumu, ir paliekoša.

Skatieties tiešraidi arī internetā!

Gaidot apbalvošanas ceremoniju, Kanālā 2 no 2. līdz 16.martam darba dienās plkst. 18:50 ikviens var baudīt Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons 2015 dienasgrāmatas, savukārt video portālā TVPlay ir izveidota īpaša sadaļa Zelta Mikrofons, kurā ir pieejami video ar spilgtu mākslinieku priekšnesumiem. 15.martā TVPlay un Skaties.lv piedāvās tiešraidē sekot līdzi Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons svinīgajai apbalvošanas ceremonijai! Turklāt Skaties.lv piedāvas ieskatīties arī aizkulisēs, uzzināt par mākslinieku sajūtām, kā arī, protams, gaidāmi dažādi pārsteigumi!

Mūzikas ierakstu gada balva Zelta Mikrofons 15.martā plkst. 21:10 LNT, no 19:10 tiešraide Kanālā 2 TVPlay un Skaties.lv!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu