Atklātībā nonāk gaisa satiksmes kontrolieru saruna īsi pirms Malaizijas lidmašīnas pazušanas (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Malaizijas valdība nākusi klajā ar jaunu ziņojumu saistībā ar pazudušo «Malaysia Airlines» lidmašīnu, kas atspoguļo paniku, kas pārņēmusi gaisa kontrolierus Vjetnamā un Kualalumpurā pēc tam, kad abi sapratuši, kas noticis, vēsta «Daily Mail».

Reisa MH370 «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā pēc tam, kad tā nezināmu iemeslu dēļ bija mainījusi kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka starp gaisa satiksmes kontrolieriem notikusi telefona saruna, kurā ātri vien Vjetnamas pusē apjausts, kāda nelaime ir notikusi.

Telefona sarunas laikā Vjetnamas gaisa satiksmes kontrolieris jautā savam kolēģim Kualalumpurā, vai viņa rīcībā ir kāda informācija no «Malaysia Airlines» par lidmašīnu un viņš atbild noliedzoši.

Tad Vjetnamas kolēģis lūdz sniegt informāciju par pēdējo kontaktu ar lidmašīnu.

«Pēdējais kontakts bija virs Dienvidķīnas jūras,» atbildējis Kualalumpuras gaisa satiksmes kontrolieris.

Savukārt, Vjetnamas kontrolieris sacījis: «Mums nav kontakta. Es tikko radarā redzēju trīs pieci nulle.»

Un Kualalumpuras kontrolieris atbild: «Gaisa kuģis pazūd no ekrāna tad jūs, jūs, jūs centīsieties kontaktēties ar citu lidmašīnu?»

«Jā, jā, protams. Visas frekvences mums ir, bet nav atbildes,» sacījis Vjetnamas kontrolieris.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu