Smoļenskā nokritusī lidmašīna sadalījusies gaisā (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs paziņojis, ka lidmašīna, kurā 2010.gadā Krievijā pie Smoļenskas avarēja tā laika Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, sadalījusies jau gaisā, vēstīja Polijas Radio.

Viņš tomēr noliedz, ka par notikušo būtu vainojis Krieviju.

Ministrs sestdien paziņoja, ka pie Smoļenskas Polija kļuva par «pirmo lielo terorisma upuri modernā konfliktā».

«Nevienā brīdī es tajā paziņojumā neminēju nevienu konkrētu valsti,» uzsvēra Macerevičs, lai arī tajā pašā runā viņš bija pieminējis Krievijas uzbrukumu Gruzijai.

Ministrs tomēr atkārtoja, ka «tas ir fakts», ka lidmašīna «sadalījās gabalos», atrodoties gaisā.

Oficiālās Krievijas un Polijas rīkotās izmeklēšanas noskaidroja, ka lidmašīna ietriecās kokos pēc pārāk zema lidojuma miglas laikā.

Macerevičs licis sākt jaunu izmeklēšanu.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, vairums poļu neuzskata, ka lidmašīnas katastrofas cēlonis bija sabotāža.

Tirgus izpētes kompānijas «Millward Brown» aptaujā noskaidrots, ka 22% aptaujāto Polijas iedzīvotāju sabotāžu uzskata par cēloni lidmašīnas katastrofai.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī.

Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Kačiņskis un viņa sieva Marija, kā arī armijas ģenerālštāba priekšnieks Františeks Gongors, ārlietu ministra vietnieks Andžejs Krēmers, Nacionālā piemiņas institūta vadītājs Janušs Kurtika, Seima vicespīkers Ježijs Šmaidziņskis, prezidenta kancelejas vadītājs Vladislavs Stasjaks un Polijas Centrālās bankas vadītājs Slavomirs Skšipeks.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu