Foto: Mākslinieka Jaņa Rozentāla dzīvoklis Alberta ielā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Svinot gleznotāja Jaņa Rozentāla 150 gadu jubileju, 18.martā Rozentāla dzīvoklī Alberta ielā 12–9 norisinās svētku pasākumi.

18.martā Rozentāla dzīvoklis būs atvērts līdz plkst. 20. Apmeklētājiem iespējams uzzināt par mākslinieka dzīvi un daiļradi muzeja speciālistu stāstījumos, kas norisināsies plkst. 13, 17 un 18. Savukārt vakarā plkst. 19, atceroties Rozentālu ģimenes muzikālo viesību vakaru tradīciju, viesistabā muzicē Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Koncerta programmā izskan Jāzepa Vītola, Jāņa Mediņa, Oļģerta Grāvīša, Laumas Reinholdes, Pētera Vaska un Heinriha Veņavska skaņdarbi.

Rozentāls ir viens no latviešu nacionālās tēlotāja mākslas skolas pamatlicējiem, mākslinieks, kura daiļradē atspoguļojas 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma mākslas stilu un virzienu daudzveidība.

Mākslinieks kopā ar sievu Elliju Forseli-Rozentāli un bērniem Lailu, Irju un Miķeli no 1904. līdz 1915.gadam dzīvoja Alberta ielā 12–9. Dzīvoklis tika projektēts īpaši Rozentālu ģimenei, tā otrajā stāvā izveidojot mākslinieka darbnīcu. Arī šodien te ir iespējams apskatīt jūgendstila laika interjeru, sadzīves priekšmetus un mākslas darbus, kas piederējuši Rozentālu ģimenei.

Jau ziņots, ka šis pasludināts par Rozentāla 150.jubilejas gadu. Tas visā Latvijā tiek svinēts ar plašu un daudzveidīgu programmu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu