Jaunie noteikumi par auto novietošanu pirms krustojuma rada nesaprotamu situāciju (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ierasta kārtība galvaspilsētas ielās – krustojums, aiz kura teju uzreiz sākas auto novietošanai paredzētās vietas. Ar zīmēm un līnijām uz brauktuves, kuras izbūvētas pirms daudziem gadiem. Ar šo gadu Latvijā spēkā stājas likums, kurš paredz, ka 5 metru attālumu, no kā sākas novietnes, mēra no krustojuma noapaļojuma beigām, nevis no brauktuves līnijas, kā līdz šim, vēsta TV3 raidījums «Bez Tabu».

Mēri, kā gribi, bet daudzviet likumā noteiktais attālums neatbilst…Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidro, ka, uzstādot ceļa zīmes, tiekot izvērtēta katra konkrētā situācija. Šāds ceļa zīmju uzstādīšanas princips esot saskaņā ar Vīnes konvenciju par ceļu satiksmi, kas nosaka - ceļu lietotājiem jāievēro ceļa zīmju norādījumi pat tad, ja tie šķiet pretrunā ar citiem satiksmes noteikumiem.

Saskaņā ar Satiksmes departamenta un Ceļu satiksmes drošības direkcijas pausto, speciāli apzīmētās auto stāvvietas, ja to novietojums pat neatbilst noteikumos noteiktajiem pieciem metriem no krustojuma, ir droši izmantojamas.

Arī Rīgas pašvaldības policijā apstiprina, ka jaunie noteikumi par pieciem metriem neattiecas uz tām stāvvietām, kas apzīmētas ar stāvvietas zīmi, vai ir maksas stāvvietas.

Savukārt daudzviet uz ceļiem palikuši vecie krāsojumi, kas autovadītājiem liek šaubīties, vai automašīna jānovieto tur, kur norāda līnija, vai vadoties pēc jaunajiem noteikumiem. Valsts policijā gan brīdina, ka autovadītājiem ir jāvadās pēc Ceļu satiksmes noteikumiem.

Vieni saka - droši novietojiet auto, kur to paredz novietot zīme, otri - vadieties pēc ceļu satiksmes noteikumiem. Šoferiem pašiem jāizvērtē, kā rīkoties labāk.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu