Beļģijas premjers: Terorakti ir «neveiksme», taču Beļģija nav «neizdevusies valsts» (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

22.martā Briselē notikušie terorakti ir drošības «neveiksme», trešdien paziņoja Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels, tomēr noliedzot domu, ka Beļģija ir «neizdevusies valsts».

«Kad notiek šāds uzbrukums, protams, ka tā ir neveiksme un neviens to nevar noliegt,» viņš norādīja reportieriem Briselē. «Tomēr es noraidu domu, ka mēs esam neizdevusies valsts,» piebilda premjerministrs.

«Bija vajadzīgi 10 gadi, lai apturētu [teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» līderi Osamu] bin Ladenu,» uzsvēra Mišels.

«Mēs esam maza valsts Eiropas vidū, (..) centrs, no kura viegli var organizēt uzbrukumus citās Eiropas valstīs,» viņš sacīja, aicinot uz labāku izlūkdienestu pārrobežu sadarbību.

«Tur mums ir jāpaveic liels darbs,» paziņoja premjerministrs.

Beļģijas varasiestādes ir saskārušās ar spēcīgu kritiku par nepietiekamiem pūliņiem teroraktu novēršanā un ekstrēmistu uzraudzībā.

Tikai četras dienas pirms teroraktiem Briselē tika aizturēts aizdomās par līdzdalību Parīzes slaktiņā turētais Salahs Abdeslams, kurš pēc mēnešiem ilgas slēpšanās tika aizturēts Briseles Molenbēkas rajonā, kur savulaik dzīvojuši arī citi Parīzes slaktiņa teroristi.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Ir parādījusies informācija, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu