Terorakti Briselē: Beļģija lūdz iedzīvotāju palīdzību (43)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Beļģijas prokuratūra vērsusies pie sabiedrības ar lūgumu sniegt jebkādu informāciju par trešo Briseles lidostā notikušā uzbrukuma dalībnieku.

22.martā Briseles lidostā uzspridzinājās divi teroristi, bet trešais, kura bumba neeksplodēja, aizbēga.

Videonovērošanas kameras ierakstā viņš fiksēts gaišā jakā, melnā cepurē un ar lielu ratiņsomu līdzās pārējiem diviem Briseles lidostas spridzinātājiem.

Vēl viens pašnāvnieks 22.martā uzspridzinājās Mālbēkas metro stacijā. Abos uzbrukumos dzīvību zaudēja 35 cilvēki, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums «Islāma valsts».

Beļģijas prokuratūra ar lūgumu pēc palīdzības īpaši vērsās pie cilvēkiem, kas varētu būt nofilmējuši vai nofotografējuši aizdomās turēto.

Balstoties uz novērošanas kameru video, secināts, ka trešais lidostas uzbrucējs pēc sprādzieniem meties skriet prom no lidostas un pēc tam nogājis garu gabalu pa Zaventemas rajonu, dodoties uz Briseles apgabalu, kur atrodas Eiropas Savienības (ES) institūcijas.

Pa ceļam viņš atbrīvojies no jakas, kas viņam bija mugurā lidostā. Jaka bija baltā krāsā ar kapuci.

Prokuratūras pārstāvis norādīja, ka viņi ir sevišķi ieinteresēti atrast šo jaku.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu