Medijs: Smoļenskas aviokatastrofā atsevišķu upuru līķi tikuši samainīti (155)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

2010.gada aprīlī notikušajā Smoļenskas aviokatastrofā atsevišķu upuru līķi tikuši samainīti. Kā vēsta «Gazeta Polska», toreizējais Polijas premjers Donalds Tusks zinājis, ka krievi pēdējā Polijas prezidenta izsūtījumā Rišarda Kačorovska zārkā ievietojuši citu līķi.

Pēc žurnālistu vārdiem, Polijas valdībai bija jāsaņem informāciju, kuru toreizējam Polijas vēstniekam Krievijā Ježi Baram nodeva Starptatiskās izmeklēšanas komitejas juridiskās sadarbības biroja priekšnieks Pjotrs Ļitviško. Krievijas pārstāvis norādīja Baram, ka «DNS analīzes nav pierādījušas faktu, vai tiešām zārkā ievietotais līķis ir Kačorovskis».

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, Ļitvisko uzsvēris, ka «daži DNS paraugi neapstiprina, vai līķi, kas ievietoti zārkos, ir tie upuri, kuri identificēti un nodoti ģimenēm».

«Gazeta Polska» raksta, ka par līķu samainīšanu bija jāzina arī citiem toreizējās Polijas valdības locekļiem, kā arī Polijas prokuratūrai. Tiesa, šī informācija netika izpausta Kačovorskim, un ekshumācija tika apzināti bloķēta.

Iepriekš vēstīts, ka 2010.gada 10.aprīlī netālu no Krievijas pilsētas Smoļenskas notika aviokatastrofa, kurā gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačinskis ar sievu, kā arī citi Polijas politiķi, kuri devās uz Katiņas slaktiņa 70.gadadienas pasākumiem.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu