Arhitektūras konkursā Liepājas koncertzāle iegūst publikas balvu (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arhitekta Folkera Gīnkes biroja izstrādātais koncertzāles «Lielais dzintars» projekts ieguvis publikas balvu starptautiskā arhitektūras konkursā «Architizer A+ Awards», aģentūru BNS par konkursa rezultātiem informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane.

Kategorijā «Kultūras telpa/teātris» Liepājas koncertzāle bija nominēta līdzās vēl četriem kultūras objektiem no visas pasaules. Tie bija - Harbinas opernams (Ķīna), koncertzāle «Stormen» Būdē (Norvēģija), konferenču centrs Katovicē (Polija) un Šekspīra teātris Gdaņskā (Polija), no kuriem pēdējais ieguvis kategorijas žūrijas balvu.

Balsojumā kopskaitā piedalījušies aptuveni 400 tūkstoši balsotāju no vairāk nekā simt valstīm, bet par uzvarētājiem tiek uzskatīti vairāk nekā 200 darbu, jo projekti tika vērtēti vairāk nekā simt kategorijās, stāstīja Hartmane.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks Amerikas metropolē Ņujorkā, 12.maijā.

Konkursa «Architizer A+ Awards» finālistus ik gadu izvēlas starptautiska žūrija, ko veido 300 jomas profesionāļu. Projektu pamata atlases kritēriji konkursa ietvaros skar arhitektūras formu, funkcionalitāti un novitāti, liela nozīme ir piešķirta arhitektūras iecerei un vīzijai.

«Architizer«datu bāze internetā apkopo vairāk nekā 100 000 pasaules prestižāko un lielāko uzņēmumu ēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu