Abdeslama dzīvoklī atrasti dokumenti, kas varētu liecināt par viņa jaunajiem plāniem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes teroraktos galvenā aizdomās turamā Salaha Abdeslama rīcībā bijuši dokumenti, kuros ir informācija par Vācijā esošā Jūlihas kodolizpētes centru. Šie dokumenti atrasti Abdeslama dzīvoklī Molenbēkas apkaimē Briselē, vēsta «Reuters», atsaucoties uz vācu laikrakstiem. 

Jūliha ir netālu no robežas ar Beļģiju, un šajā vietā tiek uzglabāti radioaktīvie atkritumi. Centrā teikts, ka nekādu drošības draudu nepastāv, taču centrs kontaktējas ar varasiestādēm par iespējamajiem apdraudējumiem.

Vācijas medju grupa RND norādījusi, ka Vācijas Parlamentārā kontroles komiteja, kuras tikšanās ir slepenas, uzzinājusi, ka marta beigās gūts oficiāls apstiprinājums tam, ka Abdeslama rīcībā ir bijuši šie dokumenti. Abdeslama dzīvoklī tika atrastas dažādas izdrukas no interneta saistībā ar Jūlihas izpētes centru, kā arī centra vadītāja Volfganga Mārkardta fotogrāfija. Pagaidām gan nav zināms, vai šī informācija nogādāta atbildīgajām Vācijas ministrijām.

Abdeslams tika arestēts 18.martā Briselē, un četras dienas vēlāk šīs pilsētas lidostā notika terorakts, kurā dzīvību zaudēja 32 cilvēki. Pēc šiem teroraktiem pastāv bažas, ka islāmistu teroristi plāno uzbrukumus kādai no Eiropas atomelektrostacijām.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu