Helēna Mirena mudina aktrises pretendēt uz vīriešu lomām filmās (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu kino veterāne Helēna Mirena mudinājusi aktrises sekot viņas paraugam un pretendēt uz lomām, kas paredzētas vīriešiem.

70 gadus vecā Mirena trillerī «Eye in the Sky» («Visuredzošā acs») spēlē armijas pulkvedi, kaut arī scenārijā loma bija izveidota vīrietim.

«Daudzās ainās pie galda būs tikai vīrieši. Taču tikpat labi puse no tiem varētu būt sievietes,» viņa teica. «Aktrisēm ir grūti atrast darbu, kur nu vēl galvenās lomas. Būt nodarbinātai aktrisei - tas nākas daudz grūtāk nekā vīriešiem.»

Filmā «Eye in the Sky» Mirena atveido armijas pulkvedi, kura Londonā vada slepenu operāciju - ar bezpilota lidmašīnu palīdzību notvert teroristu grupējumu, kas slēpjas Kenijā.

Loma sākotnējā scenārijā bija paredzēta vīrietim, bet filmas producenti to pārveidoja par lomu sievietei. Mirena to nodēvējusi par «gudru lēmumu», kas raisījis diskusijas.

«Filmas jēga ir sarunās, kas notiek pēc tās noskatīšanās. Sievietes ielikšana šādā lomā dod iemeslu diskutēt,» viņa norāda. «Nevar vienkārši pateikt, ka tie taču ir vīrieši un viņi tā rīkojas karā. Es domāju, ka [producents] Gevins [Huds] ļoti labi saprata, ka sievietes ielikšana šajā lomā izmainīja diskusiju.»

Filmā Mirenas varone nolemj teroristus nevis notvert, bet nogalināt.

Mirena norādīja, ka sievietes retāk tiekot nolīgtas pat masu skatos. «Masu skatos sieviešu ir vairāk tikai tad, ja aina notiek peldbaseinā un viņas visas ir peldkostīmos,» teica Mirena.

«Eye in the Sky» ir britu aktiera Alana Rikmena pēdējā filma, kas iznāca kinoteātros nepilnus trīs mēnešus pēc viņa nāves no vēža.

Holivudas aktrise Sandra Buloka pagājušajā gadā atklāja, ka liekot savam aģentam meklēt interesantas vīriešu lomas un tad pati uz tām piesakoties. Tā viņa ieguva galveno lomu kinolentē «Our Brand is Crisis», kurā viņa spēlē politisko konsultanti.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu