Briseles lidosta pilnā apjomā darbu atsāks jūnijā (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Briseles lidosta, kas cieta 22.marta teroraktos, pilnā apjomā darbu atsāks tikai jūnijā, sestdien beļģu laikrakstā «Le Soir» publicētā intervijā pavēstījis lidostas direktors Arno Feists.

Tomēr viņš norādīja, ka tas attiecas vienīgi uz lidostas pamatpakalpojumiem un ka teroraktos izpostītās telpas līdz tam vēl nebūšot pilnībā atjaunotas.

Sākot ar maiju, sprādzienu mazāk izpostītajā izlidošanas zāles daļā tiks atvērtas 100 reģistrēšanās letes, un tas ļaus atsākt lidostas darbu 70% apjomā no līdzšinējās noslodzes.

12 dienas pēc teroristu uzbrukuma Briseles lidostas darbs bija pilnībā apturēts.

Šobrīd tas daļēji atsākts, un pasažieru reģistrācija tiek veikta divās lielās teltīs. Tas ļāvis lidostai apkalpot 20% no regulārajiem lidojumiem.

Saskaņā ar Feista teikto šobrīd lidosta jau apkalpo gandrīz 20 000 izlidojošo pasažieru dienā.

Briseles lidosta Beļģijas tautsaimniecībai parasti gadā ienes trīs miljardus eiro, taču pagaidām lidosta nav publiski izteikusi prognozes par zaudējumiem, kādus tā cietīs teroraktu dēļ.

Tajā pašā laikā Beļģijas nacionālā lidsabiedrība «Brussels Airlines» paziņojusi, ka tā pēc sprādzieniem cieš piecus miljonus eiro lielus zaudējumus dienā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu