/nginx/o/2018/07/29/11080872t1h0d5d.jpg)
Kamēr vēl gaidām pirmos rabarberus, ielūkojies pagrabā, iespējams, tur aizķērusies kāda burciņa ievārījuma. Tā noderēs, lai pagatavotu gardu plātsmaizi.
Nepieciešams:
130g sviesta
3 ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs
200g miltu
3 olas
100 ml piena
1 tējkarote cepamā pulvera
300g ievārījuma
Pārkaisīšanai:
3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote miltu
150 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
Sviestu izkausē, sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek olas, pienu, cepampulveri un miltus.
Mīklu liek ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē, virsū liek ievārījumu. Ja ievārījums stingrs, liek nelielas piciņas, ja šķidrāks, pārlej pāri. Mīkla sanāks plūstoša, tāpēc ievārījums nogrims.
Mīklu liek 200 grādos cepties 20 minūtes, tad pārkaisa ar kokosriekstu, miltu un cukura maisījumu, cep vēl 10 minūtes.
Gatavo plātsmaizi izņem no krāsns un vienmērīgi pārlej ar saldo krējumu.
Variants: kokosriekstu skaidiņu vietā var izmantot mandeļu skaidiņas, kanēli, riekstus.