Brīvdienās aicina uz pārgājienu pa Bausku (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 24.aprīlī, notiks izzinošs pārgājiens pa Bausku un tās apkārtni, informēja aktīvā tūrisma portāla «Pargajieni.lv» vadītājs Jānis Zariņš.

Pārgājiena starts paredzēts plkst.12.10 Bauskas autoostā.

«Pārgājienu sāksim ar Bauskas vecpilsētas iepazīšanu, apskatīsim pilsētas dievnamus un dosimies uz Bauskas pils apkārtni. Bauskas pils atrodas vietā, kur, satekot Mūsai un Mēmelei, veidojas Lielupe. Mazliet iepazīsim Bauskas vēsturi, apskatīsim pils nocietinājumus un dosimies Saulaines virzienā,» pārgājiena maršrutu iezīmē Zariņš.

Saulainē atrodas Kaucmindes muiža, uz kuras bāzes reiz tika veidota mājturības skola, pēc tam Saulaines tehnikums, bet tagad tur mācās daļa no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņiem. Pati muiža gan vairs nekalpo skolēnu vajadzībām.

«Bauska kādreiz bija šaursliežu dzelzceļa Meitene-Bauska galapunkts. Tāpēc apskatīsim kādreizējo Īslīces staciju un dosimies atpakaļ uz Bausku, kur apmeklēsim Bauskas stacijas apkārtni un kādreiz par valsts līdzekļiem celto Bauskas elevatoru. Bauskas centru sasniegsim, šķērsojot Mūsu pa trošu tiltiņu,» skaidro Zariņš.

Finišs Bauskas autoostā plānots ap plkst.17.30.

Pārgājiena dalībniekiem jāņem līdzi laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi, ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Pārgājienam iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu «janis@pargajieni.lv» vai zvanot pa tālruni 26 980 327.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu