Dzejas dienas veicinās starpkultūru dzejas sadarbību un laikmetīgās dzejas attīstību (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā ik rudeni, arī šogad no 8.septembra līdz 18.septembrim Rīgā norisināsies Dzejas dienas, kas saglabās jau ierastās festivāla tradīcijas, veicinās starpkultūru dzejas sadarbību un laikmetīgās dzejas attīstību, informēja Dzejas dienas projekta vadītāja Anete Enikova.

Dzejas dienas šogad caurstrāvos moto «Dzeja pavedina». Pārvēršot dzeju matērijā, kas pavedina uz nedarbiem, pavedina uz atklāšanos, uz jauniem meklējumiem, bet rezultātā kļūst par impulsu kustībai, kas rosina uzdrošināties.

Sagaidāms, ka Rīgā Dzejas dienu laikā sabiedrība varēs baudīt vairāk nekā 30 dzejai veltītus notikumus.

Enikova klāstīja, ka mērķis ir Dzejas dienas veidot kā atvērtu platformu, kurā dzeja virmo un mijiedarbojas ar sabiedrību, kļūstot pieejamai ikvienam, kas dzejā vēlas atrast patvērumu, iedvesmu vai jaunus atklājumus. Dzejniekiem tas ir tilts pie lasītāja un vienam pie otra, lai kopīgi piedzīvotu jaunus iedvesmas punktus, satiktos, mācītos un iedvesmotos.

Festivāla programmā tiks iekļauti gan jauno dzejnieku lasījumi, dzejas sacensības, gan tradicionāli dzejas vakari, ārvalstu viesu meistardabnīcas un lasījumi, kā ar laikmetīgi dzejas eksperimenti, kuros dzeja veido saikni ar citām mūsdienu mākslas formām. Šo Dzejas dienu laikā tiks prezentēts arī jaunākais dzejas disks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu