Raimonda Vazdika: Naktīs vajag gulēt, nevis traukties uz naktslokāliem (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kas īsti ir «veselīgs dzīvesveids»? Tas nozīmē nedarīt sev pāri, pārliecināta aktrise Raimonda Vazdika, kas portālam «Apollo» pastāstīja par saviem ikdienas paradumiem, kas palīdz kļūt veselākai un mazina stresu. 

«Veselīgs dzīvesveids ir nedarīt sev pāri. Mērenība visās lietās,» taujāta par to, ko viņasprāt nozīmē dzīvot veselīgi, atbild Vazdika. Svarīgi – ja ēst, tad nepārēsties, bet ja sportot, tad ar mēru.

«Uzskatu, ka lielais sports nāk par sliktu veselībai. Ir vajadzīga mērena fizkultūra. Joga vai peldēšana. Vienalga, kas tas ir,» piebilst aktrise.

«Veselīgs dzīvesveids ir pa naktīm gulēt, nevis iet uz naktslokāliem. Zinām, ka alkohols, sevišķi naktīs, iedarbojas visgraujošāk. Ja glāze vīna pirms vakariņām vai vakariņu laikā vēl ir pieļaujama, tad sevišķi sievietes, kuras nākamajā dienā grib izskatīties labi, nevar sēdēt nakts klubā un cerēt, ka kosmētiskajā kabinetā var viņai visu izlabot,» uzskata aktrise.

Veselīgas dzīves piekritējam esot jāspēj arī tikt galā ar stresu: «Tas ir jautājums numur viens, jo no tā ir atkarīgs miegs, protams, arī domāšanas spēja. Ja ir miega traucējumi, cilvēks iegūst hronisku pārgurumu.»

Katru dienu Vazdika 15 minūtes atvēl staipīšanās vingrojumiem: «Ir tādi īpaši elpošanas vingrinājumi, kas nomierina sirds darbību un šādus vingrinājumus es arī izdaru izrādēs vai kādās īpašās situācijās, kad sirds sāk dauzīties.»

Tāpat reizi nedēļā aktrise dodas peldēt vai apmeklē jogu. «Katru rītu sāku ar karstu ūdens glāzi ar citronu. Esmu iedziļinājusies jautājumos par sārmainu un skābu vidi ķermenī.»

Atbildot uz jautājumu par jauniem pavasara paradumiem, aktrise ar smaidu saka: «Nupat kā nopirku jaunos kāpostus.» Bet pēc tam piebilst, ka jāēd viss, kas aug tepat uz vietas un ir zaļā krāsā.

Lūgta padalīties ar ieteikumiem par to, kā labāk un ātrāk nomest «visu lieko», aktrise norāda, ka kažoku un cepuri jeb ziemas apģērbu nevajadzētu nomest par ātru, lai nesaaukstētos. «Cilvēkiem ir tāda mode, ka viņi ierauga pirmo saules staru un izmetās jau pliki,» saka Vazdika.

Bet runājot par liekā svara nomešanu, aktrise norāda, ka par šo jautājumu būtu jādomā visu gadu, nevis pēkšņi pavasarī: «Man liekas smieklīgi, ja cilvēki domā – redz, vasara nāk, būs jāvelk peldkostīms, un tad pēkšņi iedomājas, ka mēneša laikā jānomet 20 kilogrami.»

Pēc aktrises domām tas ir ne vien smieklīgi, bet arī neveselīgi: «Visi zina, kas ir kaitīgs, ka nevajag rīt čipsus, dzert kolu utt. Vai mēs to darām vai nedarām, tā ir mūsu katra izvēle ikdienā. Visi zina, ka labāk ir ēst zaļumus nekā torti. Bet es varu pateikt, ka ēst visu atļaujos vienīgi svētkos. Ikdienā manā ledusskapī ir normāli produkti.»

Vazdikai ir arī vēl kāds īpašs ieteikums visām sievietēm: «Psiholoģiski sievietēm, pavasarim nākot, vienmēr vajag atļauties kādu jaunu tērpu. Jaunas kurpes, jaunu vasaras kleitu, lai iezīmētu tieši šo gadu. Kā mēs zinām, kleita spēj uzlabot sievietei garastāvokli. (...) Pavasarim nākot, es sievietēm novēlu nevalkāt bikses, bet staigāt kleitā!»

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu