Meklē pavasari! Fotografē un skaiti tauriņus! (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Dabas fonds (LDF) arī šogad aicina ikvienu interesentu iesaistīties tauriņu sugu skaitīšanā, savus novērojumus reģistrējot mājaslapā «www.dabasdati.lv».

Tauriņu vērošana notiks jau trešo sezonu un pagājušajā gadā saņemti gandrīz 6000 ziņojumu par dažādām sugām, informēja LDF. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī šajā tauriņu vērošanas sezonā galvenais uzdevums būs nofotografēt redzētos tauriņus un par novērojumiem ziņot portālā.

Lai iesūtītu novērojumu, ir nepieciešams pievienot tauriņa fotoattēlu, kā arī precīzi aprakstīt novērojumu un pašu novērojuma vietu.

Rezultāti tiks apkopoti divās galvenajās nominācijās: «Gada garākais dienastauriņu sugu saraksts» un «Novada garākais dienastauriņu sugu saraksts», kurā akcijas organizatori cer sagaidīt vislielāko aktivitāti. Labākos datu iesūtītājus paredzēts sumināt vēl arī citās nominācijās, piemēram, sveikts tiks dalībnieks ar visvairāk atrasto un novada sarakstā iekļauto jauno sugu, aktīvākais ziņotājs, čaklākais novadu apceļotājs, labākā debija.

Viens no tauriņu vērošanas akcijas mērķiem ir panākt, lai līdz 2018.gada beigām no visiem Latvijas novadiem portālā «Dabasdati.lv» būtu ziņots par vismaz 50 dienastauriņu sugām. Patlaban šāda robeža ir sasniegta vien 29 no 199 novadiem, bet starp 30 un 49 sugām ir ziņots 38 novados.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu