Kinokritiķi nopeļ Džūlijas Robertsas jauno filmu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kinokritiķi nopēluši amerikāņu režisora Gerija Maršala jaunāko filmu ar aktrisi Džūliju Robertsu galvenajā lomā, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Robertsa un Maršals kopā strādāja 1990.gada filmā «Pretty Woman» («Jaukā sieviete») un 1999.gada komēdijā «Runaway Bride» («Bēgošā līgava»).

Jaunā kinolente «Mother’s Day» («Mātes diena») ir trešā daļa Maršala filmu sērijā, kas veltīta svētkiem. Iepriekšējās filmas «Valentine’s Day» («Valentīna diena») un «New Year’s Eve» («Ziemassvētku vakars») neiekaroja kinokritiķu simpātijas, taču jauniznākusī filma saņēmusi pavisam noniecinošas atsauksmes.

Vietnē «Rotten Tomatoes», kurā apkopotas kritiķu recenzijas, kinolentei ir nieka 13% vērtējums. Taču atzīme varētu sarukt vēl vairāk, jo pašlaik publicētas tikai pašas pirmās kinokritiķu atsauksmes.

Kino žurnāla «The Hollywood Reporter» žurnālists Džons Frošs nodēvējis «Mother’s Day» par «filmu, ko pat māte nemīlētu».

«Filmā vislielāko vilšanos sagādā tas, cik maz tajā ir dzīvības, cik grūti ir identificēties ar varoņiem, par spīti tam, cik viegli saprotamam vajadzētu būt sižetam,» viņš piebilda.

Vietne «Indiewire» raksta, ka filma esot «nedzīvs, neglīts un nedaudz ļauns mēģinājums patikt visiem». «Tā ir nevis filma, bet drīzāk «Walmart» veikala adaptācija kino formātā,» uzsver kritiķis Deivids Erličs.

Kinolentē spēlē arī aktieri Dženifera Anistone, Džeisons Sudeikiss un Asifs Mandvi.

«Briesmīgs scenārijs, šausmīgs aktieru tēlojums, pavirša montāža un milzīgs vecmodīgums, kaut filma sevi uzskata par progresīvu,» uzskaita žurnāla «Variety» žurnālists Endrū Bārkers.

Tikmēr britu laikraksta «The Guardian» kritiķis Džordans Hofmans nodēvējis filmu par «lubu kino meistardarbu».

»«Mother's Day» ir lubene, taču veselīga lubene, kādas vairs neuzņem. Mūsu mātes pelnījušas ko daudz labāku, bet vismaz šī oda «Hallmark» apsveikuma kartītēm tik drīz neaizmirsīsies,» viņš norāda.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu