Zoodārza filiālē Trušu dienās būs apskatāmas 20 šķirņes (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zoodārza filiālē «Cīruļi» Trušu dienās trešdien būs apskatāmas 20 šķirņes, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Saimniecības «Kalvenes trusis» lepnums ir vairāk nekā 7 kilogramus smagie zilie Beļģijas milži jeb zilie flandri, kā arī reti audzētie Meklenburgas truši un baltakotainie truši. Bez tam «Cīruļu» apmeklētāji varēs apskatīt citas trušu šķirnes - lielo vācu tauriņu, lielo šinšillu, balto milzi, Kalifornijas, Jaunzēlandes balto un Jaunzēlandes sarkano un vēl virkni citu garaušu.

Patlaban «Cīruļu» aplokos bagātīgi zied pienenes. Ar tām labprāt mielojas gan kiangu bars, gan jaku ģimene, gan Prževaļska zirgs, gan savvaļas lamas gvanakas un brieži, gan arī daudzie mājdzīvnieki – Latvijas zilās govis un Romanovas aitas.

Melnie grifi cītīgi perē olu. Šis process ir ilgst teju divus mēnešus - 50-56 dienas. Pērn «Cīruļos» izšķīlās un sekmīgi izauga viens melnais grifēns, kurš rudenī devās uz Ouvehandas zoodārza grifu iepazīšanās centru, lai varētu izvēlēties sev tīkamāko pretējā dzimuma pārstāvi turpmākajai kopdzīvei.

Pirmie kazlēni jau atskrējuši Kamerūnas kazām, savukārt aitu saimē kupls pieaugums gaidāms tuvākajās nedēļās, par jaunumiem pastāsta Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu