Rozentāla vidusskolas audzēkņu rimeiku izstāde «Janim Rozentālam - 150» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada 5.maijā plkst.17:00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa memoriālajā dzīvoklī – muzejā (Alberta iela 12, Rīga) tiks atklāta Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) audzēkņu rimeiku izstāde «Janim Rozentālam - 150». Rimeiku izstāde «Janim Rozentālam - 150» ir veltījums māksliniekam 150. dzimšanas dienā. Izstāde būs apskatāma līdz š.g. 31.augustam.

JRRMV audzēkņu rimeiku izstāde «Janim Rozentālam - 150» ir veidota ar mērķi, pirmkārt, popularizēt izcilā latviešu gleznotāja, Latvijas profesionālās mākslas pamatlicēja Jaņa Rozentāla veikumu, kā arī atspoguļot JRRMV audzēkņu radošo darbu un talantu.

Izstādē ir apskatāmas JRRMV audzēkņu kompozīcijas «rimeiki», izmantojot Jaņa Rozentāla darbu motīvus un tēlus, divu mācību gadu garumā domājot par Jani Rozentālu, lasot grāmatas, studējot muzeju krājumus, izstaigājot un gleznojot Rozentāla takās Saldū un Druvā, kopējot Rozentāla darbu fragmentus. Mākslinieks Janis Rozentāls ir dzimis Saldus novada, Saldus pagasta «Bebros».

JRRMV audzēkņi ne tikai pētīja un kopēja Jaņa Rozentāla darbus, bet veidoja arī savu personīgo interpretāciju un mūsdienīgo skatījumu uz mākslas vērtībām. Rimeiks ir jau eksistējoša mākslas darba jauna radīšana, kopējot eksistējošās lietas elementus un saturu, to izmainot vai piešķirot citu raksturu.

Ar izstādi tiek noslēgts JRRMV jubilejas izstāžu cikls «70 gadi ar Jaņa Rozentāla vārdu».

Izstādes atbalstītāji: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Jaņa Rozentāla skolas atbalsta fonds, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs

Muzeja darba laiki:

T., C., Pt., S., Sv. 11.00 – 18.00.

Ieejas maksa

  • Muzeja ekspozīcijas un izstādes apmeklējums izglītojamiem, studentiem, pensionāriem – 1,00 eiro;
  • Muzeja ekspozīcijas un izstādes apmeklējums pārējiem apmeklētājiem – 2,00 eiro;
  • Ģimenes biļete- 3,00 eiro.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu