Ušakovs: 9.maijs nav Krievijas svētki, tie ir Latvijas svētki (548)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

 «Ņemot vērā to, ka katru gadu pie Uzvaras pieminekļa pulcējas tik daudz cilvēku, tie nav Krievijas svētki, tie ir Latvijas svētki,» savā uzrunā Uzvaras parkā šovakar uzsvēra Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Savā runā Rīgas mērs norādīja, ka «mums nepieciešama vienota, saliedēta Latvijas sabiedrība.»

Tāpat Ušakovs norādīja, ka «nepieciešams ņemt vērā citu atšķirības».

«Ja mēs būsim vienoti, mūsu bērni dzīvos laimīgā valstī. Šodien gribu novēlēt, lai mēs būtu savu senču cienīgi,» teica mērs.

Politiķis arī norādīja, ka pašlaik ir ļoti sarežģīts laiks. Ušakovs atgādināja, ka šodien ir arī Eiropas diena, bet Eiropā ir smaga bēgļu krīze - daudzi cilvēki ir atstājuši savas mājas. «Viņi bēg no šausmām, kādas, kā mums likās, pēc nacisma sagrāves vairs nekad neatkārtosies. Masu nāvessodi, zvērības pret mierīgajiem iedzīvotājiem, sagrautas pilsētas,» sacīja Ušakovs.

Viņš arī norādīja, ka nav beidzies karš Ukrainā, bet ir tikai pamiers. «Tās taču ir absolūti neaptveramas šausmas, ko mēs nekad nespējām pat iedomāties, - ukraiņi un krievi karo cits pret citu,» piebilda Rīgas mērs.

Ušakovs uzskata - ja gribam, lai mūsu miers saglabātos, tad vairāk nekā jebkad iepriekš ir jābūt kopā, kopā ar stipru un vienotu Eiropu. «Un es vienmēr atkārtošu, tieši šajā dienā, - kopā Eiropai, Amerikai un Krievijai, kā tas bija pirms 71 gada,» pauda politiķis.

Uzrunu pūlis uztvēra ar ovācijām, saucot «urā».

Ušakovs uzrunu teica abās valodās, uzsvaru liekot uz krievu valodu.

Komentāri (548)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu