Žirinovskis: Nekas cits vairs neatliek - Krievijas pienākums ir sākt kodolkaru pret pasauli (358)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Svētdienas vakarā Krievijas valsts kanālā tika laista klajā programma «Svētdienas vakars ar Vladimiru Solovjovu». Tajā kā viesis piedalījās Vladimirs Žirinovskis, kurš vairākkārt uzsvēra, ka Krievija ir «miera zeme», taču tai ir jāsāk kodolkaru.

«ASV ir valsts - kroplis, kuram ir nepieciešams kāds konflikts. Ja nebūs Krievijas, tad viņi Āfrikā meklēs un atradīs kādus konfliktus. ASV ir valsts, kurai ir vajadzīgs pastāvīgs karš, pastāvīga agresija - viņi visi ir psihiski slimi tāpat kā Napoleons un Hitlers,» saka Žirinovskis.

Viņš uzskata, ka Eiropas politika ir līdzīga - viņi esot aizsākuši Ukrainas konfliktu, un tad, kad tas tiks atrisināts, noteikti, ka konflikts tiks uzsākts Baltkrievijā.

Turpinājumā tiek runāts par to, ka Krievija nedrīkst sūtīt signālus, ka tā kādā jomā ir vāja. Žirinovskis uz to atbild, ka Krievija vienmēr ir bijusi «miera un labestības impērija», taču tagad ir jārīkojas brutāli.

«Tur kaut kur Ziemeļjūrā ir salu valsts ar 200 000 iedzīvotāju. Brisele paskatās - ir valsts, aizgriežas un atskatās - vairs tās nav. Un kāpēc tas tā ir? Ir jāuzmet atombumbu uz to valsti! Tas ir mūsu pienākums to salu iznīcināt - uzmest kodolbumbu, lai visi redz, uz ko spējīgi ir mūsu kodolspēki, citādāk NATO arvien tuvāk pietuvojas Krievijas robežām,» kliedza Žirinovskis.

Raidījuma vadītājs, kā arī citi dalībinieki uzreiz oponē politiķim, ka šādi rīkoties ir neprāts, un tā nevajadzētu, taču Žirinovskis uzsver, ka «nu vairs nav citas izejas».

Diskusijas turpinājumā Žirinovskis aizsvilās un turpināja izteikt dažādas frāzes: «Ja Staļins būtu pateicis Hitleram, ka viņš iznīcinās visu fašistisko Vāciju, tad kara nebūtu, jo Vācija baidītos ienākt mūsu teritorijā kaut par metru. Ja mums nebūtu tik gļēvs valsts vadītājs, tad mums būtu jāgatavojas karam, lai visi baidās. Bet nē - Staļins sēdēja un klusēja un ar Vācijas sūtni šahu spēlēja. Visus vājos ir jāsit!» uzsver Žirinovskis.

Jautāts, vai Krievijas cilvēki būs priecīgi, ka ies bojā tūkstošiem nevainīgu cilvēku, Žirinovskis atcērt, ka «viņiem būs jābūt laimīgiem par tiem bojāgājušajiem, jo tad neviens vairs Krievijai nedraudēs un negrozīs galvu. Mēs gribam dzīvot mierīgi, bet visa pasaule mūs traucē,» saka Žirinovskis.

Diskusijas dalībnieki spriež, ka visā pasaulē notikumi liecina par to, ka neviens nevēlas PSRS atdzimšanu, tādēļ arī ir radies Ukrainas konflikts. Daži no dalībniekiem uzver, ka Krievijai nav kur atkāpties un ir jāpastāv par saviem principiem, taču Žirinovskis aicina uz ko citu.

«Ir nevis jāatkāpjas, bet jāuzbrūk! Mums ir jāmet bumbas pa kaut kādām Briselēm, Prāgām, Varšavām.. Bet jūs visi gaidāt, ka mums uzbruks. Nesaprotu, kāpēc valdība attur mūsu armiju no kara? Uzvarējām Sīrijā, Afganistānā, bet nē, viss tika atcelts! Tauta karot negrib, bet armijai gan vajag karot, citādi 22.jūnijā NATO uzbruks Krievijai un ies bojā miljoniem mūsu iedzīvotāju. Mums vajag viņus apsteigt,» uzskata Žirinovskis.

Krieivjas Valsts domes Ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs Žirinovskim norāda, ka daudz prāta uzsākt nevajag, taču lai to novērstu, gan ir nepieciešams rīkoties apdomīgi. Tāpat Žirinovskim tiek norādīts, ka kara starp NATO un Krieviju nav, un viņš dzīvo citā realitātē. «Ja kāds te nodarbojas ar nejēdzīgu aicināšanu karot un demagoģiju, tad tas esiet jūs, un jūs jau sen vajadzētu no šejienes izdzīt. Aicināt sākt kodolkaru ir pilnīgs vājprāts,» paziņoja Puškovs.

«Ko viņš atļaujas runāt? Viņš ir provokators! Ko dara amerikāņi? Viņi jau ir paziņojuši, ka pār Krieivju nolaidīsies tumsa un šeit būs kodolkarš. Krievijai ir jāsāk jaunu pasaules karu, lai apturētu ASV,» kliedza Žirinovskis, taču pretējā pusē esošais Puškovs vēlreiz atkārtoja, ka aicināšana uz karu ir bezjēdzīga un ir jārīkojas citādāk.

Komentāri (358)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu