Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Biezpiena rulete ar ogām (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

6 olas
4 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
200g biezpiena
200g saldā krējuma
6 ēdamkarotes + 4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
ogas

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļas cukuru, pielej 2 ēdamkarotes ūdens, pieliek miltus un kartupeļu miltus.

Olu baltumus nedaudz pakuļ, tad pieber 6 ēdamkarotes cukura, saputo stingrās, graudainās putās. Olas baltumus iecilā sagatavotajā dzeltenumu masā.

Cepamtrauku izklāj ar cepampapīru, ielej mīklu, izlīdzina, cep 200 grādos, līdz virsiņa brūna. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Ruleti izņem no krāsns un karstu satin rullī.

Putukrējumu sakuļ ar četrām ēdamkarotēm cukura, samaisa ar biezpienu.

Kad rulete atdzisusi, krēmu iesmērē ruletē (nedaudz atstāj rotāšanai, uz krēma liek svaigas vai saldētas un atlaidinātas ogas, ruleti satin, rotā virsu ar krēmu un ogām.

Komentāri (7)
Nepalaid garām
Uz augšu