Gaismas pilī divu gadu laikā konstatēti teju 80 defekti (31)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā (LNB) divu gadu laikā kopš tās nodošanas ekspluatācijā konstatēti 76 defekti, kurus būvnieki novērš garantijas ietvaros, aģentūru BNS informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Lielākā daļa defektu ir novērsti. Līdz 30.jūnijam būvniekiem jāpabeidz darba vēl 29 defektu saremontēšanā.

Zilberts norādīja, ka defektu labošana ir novērtēta un ieturējuma veidā no ģenerāluzņēmējam līgumā noteiktās garantijas summas tiks atskaitīta, lai darbus, kuri nebūs līdz 30.jūnijam pabeigti, varētu pabeigt vai nu pats ģenerāluzņēmējs, jeb sliktākajā gadījumā cits konkursā izvēlēts būvnieks. Pēc garantijas laika beigām, ja atklāsies kādi jauni defekti, tos būs jārisina pašai bibliotēkai, paredzot atsevišķu finansējumu.

LNB ēkā kopš 2014.gada jūnija tikuši konstatēti dažādi defekti - tekošs jumts, grīdas apdares pabeigšana, sāļu izdalīšanās no ārsienām, granīta plātņu šuvju atjaunošana un ūdens sūce Rīgas IT Demo centra telpā. Pie ēkas labota apsildes sistēma, demontējot flīzes un mainot apsildes sistēmas kabeļus, kā arī asfalta nepilnības bibliotēkas stāvvietā.

Jau ziņots, ka līdz šī gada 20.jūnijam LNB teritorijā ēkas garantijas ietvaros notiks plānoti ārējās infrastruktūras remontdarbi, kuri galvenokārt saistīti ar vertikālo akmens atbalsta sienu akmens flīžu nomaiņu un šuvju atjaunošanu. Kopumā darbi tiks veikti septiņās vietās – pie ēkas koncertzāles aizskatuves durvīm, ēkas sagādes zonas, trīs posmos Valguma ielā, kā arī Akmeņu ielā pie ēkas priekšlaukuma un pie galvenās ieejas uzbrauktuves personām ar invalīda ratiņiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem, kā arī velo novietnes.

Kopš LNB ēkas nodošanas ekspluatācijā 2014.gadā defektu novēršana notiek regulāri. Zilberts aģentūrai BNS iepriekš skaidroja, ka vēl līdz 30.septembrim bibliotēka var pieteikt dažādus brāķus būvniekiem, kuriem tie jānovērš garantijas ietvaros.

LNB ēka ekspluatācijā tika nodota 2014.gadā, un tika paredzēts, ka garantijas darbi tiks veikti vēl divu gadu garumā. Ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro. Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem - būvnieku pilnsabiedrību «Nacionālā būvkompāniju apvienība»- parakstīja 2008.gada maijā.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu