Anna Hataveja kļuvusi par ANO labas gribas vēstnieci sieviešu tiesību jautājumos (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Oskarotā» amerikāņu aktrise Anna Hataveja iecelta par ANO sieviešu tiesību organizācijas «UN Women» labas gribas vēstnieci.

Kad sievietes rūpējas par maziem bērniem, tajā laikā tiek zaudēta iespēja nopelnīt un pakāpties pa karjeras kāpnēm, norāda organizācija. Tā iestājas par dzimumu līdztiesību un vienlīdzīgām ekonomiskajām iespējām.

«UN Women» vēlas panākt to, lai par bērnu audzināšanu būtu vienlīdz atbildīga kā māte, tā arī tēvs, norāda organizācijas izpilddirektore Fumzile Mlambo-Ngkuka.

«Stereotipiem, kuru dēļ vīriešiem ir grūti lūgt brīvdienas, lai parūpētos par bērniem, ir novecojušas paliekas no «vīrieša-apgādnieka» modeļa, kam mūsdienu jauktajā darba vidē nav vietas,» viņa sacīja.

Hataveja 2013.gadā saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu par tēlojumu mūziklā «Les Miserables» («Nožēlojamie»). Viņa ir aktīva sieviešu tiesību aizstāve.

«Lai parādītu, kā tas paplašinās sieviešu iespējas, mums nepieciešams intelektuāls un kaismīgs pārstāvis, kurš vēlas ķerties klāt šai sarežģītajai problēmai,» uzsver Mlambo-Ngkuka. «Jau pirmajos tikšanās brīžos sapratu, ka esam atraduši īsto sievieti.»

Hatavejas pazīstamākās lomas ir filmās «The Devil Wears Prada» («Sātans Pradas brunčos»), «Brokeback Mountain» («Kuprainais kalns») un «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas»).

Viņa bijusi kompānijas «Nike» fonda pārstāve, devusies uz Keniju un Etiopiju, lai pievērstu uzmanību tur pastāvošajai problēmai - bērnu izprecināšanai, kā arī ierunājusi raidorganizācijas CNN dokumentālo filmu «Girl Rising» par izglītības pieejamību sievietēm.

«Esmu pagodināta un iedvesmota par iespēju palīdzēt veicināt dzimumu līdztiesību,» paziņojusi Hataveja.

Par labas gribas vēstniecēm bēgļu un dzimstības jautājumos kļuvušas Holivudas aktrises Andželīna Džolija un Ešlija Džada.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu