KNAB lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret Magoni (76)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Ģenerālprokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret AS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par aptuveni 500 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu.

Paziņojums KNAB mājaslapā liecina, ka valsts amatpersona pieņēma kukuli no privātpersonas saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» iepirkumu.

KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības LDz valdes priekšsēdētāju par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu, bet privātpersonu par kukuļa došanu valsts amatpersonai par lēmuma pieņemšanu uzņēmuma interesēs. KNAB aizdomās turēto vārdus oficiāli nemin, taču jau vairākkārt izskanējis, ka tie ir Magonis un Igaunijas miljonārs Oļegs Osinovskis.

Tāpat izmeklēšanā konstatēts, ka kukuļdošana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, tāpēc sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Citu informāciju KNAB nesniedz. Tagad Ģenerālprokuratūrai tuvākajā laikā būs jāizlemj, vai aizdomās turētajiem uzrādīt apsūdzības.

LETA jau ziņoja, ka kādreizējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa pērn 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu.

Portāls «Diena.lv» iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» apliecināja, ka Osinovskim šajā lietā ir piemērots aizdomās turētā statuss.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu