Turcijas mediji: Uzbrukumu Stambulas lidostā veikuši ārzemnieki (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzbrukums Stambulas lidostā varētu būt īstenojuši trīs ārzemnieki – no Kirgizstānas, Uzbekistānas un Dagestānas Krievijā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Turcijas laikraksts «Yeni Safak».

Šai informācijai gan vēl nav oficiāla apstiprinājuma.

«Mēs izskatām iespēju, ka uzbrukuma īstenošanā iesaistīti ārzemnieki,» kāda Turcijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, norādīja aģentūrai «Reuters».

Turcijas laikraksts «Hurriyet» noskaidrojis, ka viens no trim lidostas teroristiem pašnāvniekiem bijis Krievijas izcelsmes čečens Osmans Vadinovs, ziņo LETA.

Savukārt «Yeni Safak» arī ziņo, ka viens no uzbrukuma plānotājiem esot čečens Ahmeds Čatajevs, kas džihādistu grupējumā «Islāma valsts» esot atbildīgs par krieviski runājošu kaujinieku apmācību.

Turcijas amatpersonas aģentūrai «Reuters» attiecās komentēt, vai Vadinova un Čatajeva vārdi figurē izmeklēšanā.

Ceturtdien, aizdomās par saistību ar teroraktu Stambulas lidostā, Turcijas policija aizturēja 13 cilvēkus.

Turcijas varasiestādes uzskata, ka Stambulas teroraktu, kas prasījis 42 cilvēku dzīvības, visticamāk, sarīkojusi «Islāma valsts», ziņo LETA.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu