/nginx/o/2018/07/29/11088707t1h89ba.jpg)
Šodien ir Starptautiskā šokolādes diena! Par godu tai dažas receptes šokomīļiem.
Mājās gatavoti Bounty batoniņi
Sastāvdaļas:
- Kokosriekstu skaidiņas 500g
- Iebiezinātais piens ar cukuru 397g
- Piena šokolāde 250g
Pagatavošana:
Traukā izber kokosriekstu skaidiņas. Pievieno klāt iebiezināto pienu un visu kārtīgi samaisa.
No iegūtās masas taisa batoniņus vai tādu formu, kas labāk patīk. Iegūtos batoniņus kārto uz režģa, vai trauka un liek saldētavā uz 20-30 minūtēm.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Ņem no saldētavas kokosriekstu konfektes un mērcē šokolādē, lai tā vienmērīgi noklāj visu konfekti. Ja palikušas kokosriekstu skaidiņas, var apbērt ar tām.
Saliek visu traukā un liek vēsā vietā, lai šokolāde sacietē.
Sadarbībā ar www.amam.lv
Šokolādes kūka ar melnajām plūmēm
Nepieciešams:
- 200 g žāvētu melno plūmju
- 125 ml brendija
- 175g melnās šokolādes
- 125g sviesta
- 125g cukura
- 4 olas
- 50g lazdu riekstu
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- 75g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sāls
Pagatavošana:
Melnās plūmes sagriež gabaliņos un uzvāra kopā ar brendiju, ļauj ievilkties 15 minūtes.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pieliek 2 ēdamkarotes saldā krējuma, samaisa.
Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, plūmes ar brendiju un šokolādi, turpina putot. Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, sadrupinātus vai veselus riekstus. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo un iemaisa mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un cep 180 grādos 30 minūtes. Gatavas kūkas viducis ir nedaudz mitrs. Svarīgi ievērot precīzas sastāvdaļas. Lai labi garšo!
Šokolādes fondants
Nepieciešams:
- 100g tumšās šokolādes
- 60g sviesta
- 50g cukura
- 4 olas
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- plombīra saldējums
Pagatavošana:
Krāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
Sagatavo fondantu trauciņus - ietauko un izkaisa ar kakao tā, lai visa formiņas iekšpuse ar kakao. Var formiņā likt cepampapīru.
Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
Olu dzeltenumus saputo, pieliek cieti, sajauc ar sviestu un šokolādi. Olbaltumus saputo ar cukuru stingrās putās, iecilā šokolādes masā, liek trauciņos.
Cep apmēram 15 minūtes. Var cept mazāk vai vairāk - labs fondants ir ar mīkstu vidu, kas izplūst no apceptās fondanta garoziņas. Ja tādu nevēlas, cep ilgāk.
Fondantu pasniedz ar vaniļas saldējumu.