Kā tikt pie skaista auguma? Slavenību iecienītās diētas (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Skatoties glancēto žurnālu foto šķiet, ka slavenības ir skaistas, skaistas, skaistas no dzimšanas. Viņas var atļauties ēst visu, ko vēlas, bet auguma aprises paliek nemainīgi jaunavīgas un skaistas.

 

Laimas Vaikules diēta

Laima Vaikule ļoti uzmana savu svaru. Jau četri lieki kilogrami viņas skatuves tēlam ir īsta traģēdija. Tāpēc māksliniece bieži badojas, dzer daudz ūdens. Kādā intervijā televīzijā dziedātāja stāstīja, ka viņai nepatīk biznesa pusdienas, jo «to tomātu, ko drīkstu dienā apēst, varu notiesāt arī, ejot pa ielu.»

Dziedātāja vienmēr lieliski izskatās, Latvijas un ārvalstu žurnālisti bieži viņai jautā lieliskā izskata recepti. Laima atzīst, ka regulāri vienu dienu nedēļa badojas, dzerot tikai ūdeni.

Ja Laimai Vaikulei ir kāds lieks svara kilograms, viņa ievēro dažu dienu badošanos, bet, ja vajag tikt vaļā no vairākiem liekajiem kilogramiem, tad dziedātāja ķeras pie savas deviņu dienu diētas.

1., 2., 3. diena – pa 100 g vārītu rīsu katru dienu.

4., 5., 6. diena – pa 100 g vārītas vistas bez ādas.

7., 8., 9. diena – āboli neierobežotā daudzumā.

Iespējamais svara zudums – līdz 9 kilogramiem.

 

Balerīnas Maijas Pļiseckas diēta

Slavenās krievu balerīnas Maijas Pļiseckas diēta jāiztur 15 dienas, un, ja visu ievēro kā nākas, - mīnus 7 kilogrami!

Šajā laikā nav ieteicams ēst gaļu, olas, piena produktus, garšvielas, kartupeļus, tomātus, šokolādi un dzert kafiju! Retumis var apēst zivi.

Iesakāmie produkti - lēcas, brokoļi, auzas, mieži.

Piemērs: brokastīs - auzu putra, pusdienās - dārzeņu salāti, dārzeņu zupa, vakariņās - rīsi, salāti un zivs.

Ēdienreižu starplaikos - dārzeņi un augļi. Pēc diviem mēnešiem diēta jāatkārto, lai rezultātu nostiprinātu.

Pārējie noteikumi:

  • viena porcija - divām ēdienreizēm;
  • zupas ēdam atsevišķi no pārējiem ēdieniem;
  • zemas kaloritātes piena produkti, kurus vēl atšķaida ar ledu;
  • tabu ir majonēze un sāls;
  • šķidrums jādzer vismaz 30 minūtes pirms ēšanas un ne ātrāk kā stundu pēc ēšanas;
  • dienas laikā jāizdzer 1,5 - 2 l negāzēta ūdens.
 

Naomi Kempbelas diēta

Par supermodeles Naomi Kempbelas augumu sapņo ikviena sieviete. Lai gan vairākās intervijās Naomi apgalvo, ka viņas labā izskata noslēpums ir labi gēni, viņa neslēpj, ka ievēro arī dažus veselīgas ēšanas pamatprincipus.

1. Neēst maizi!

Lai piepildītu vēderu, mums nepieciešami 300 līdz 400 grami maizes, pie kam mēs uzņemam krietnu daudzumu kaloriju. Maize satur maz ūdens un ir kalorijām bagāts produkts. Pēc glikēmiskā indeksa maizei un cukuram ir vienādi rādītāji attiecībā uz liekā svara rašanos.

2. Ēst maz, bet biežiNaomi ēd vismaz piecas reizes dienā ar divu stundu starplaiku. Ieturot maltīti piecas reizes dienā, lai arī ko mēs tajā ēstu, tiek stimulēta nelielas insulīna devas izveidošanās. Jo mazāk insulīna rada mūsu organisms, jo mazāk veidojas tauki.

3. Artišoki!

Šie dārzeņi ir Naomi atkarība. Viņa arī uzskata, ka tieši artišoki palīdz cīnīties ar saldumu atkarību, kura bieži piemeklē supermodeli. Artišokā ir ļoti maz kaloriju - 50 kkal 100 gramos. Tāpēc tiem, kuri vēlas notievēt, artišoks ir īsts atradums! Artišoki arī pazemina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo vielmaiņu. Artišokā ir daudz ogļhidrātu, īpašas aromātvielas, līdz 15% cukura, 2,5% olbaltumvielu, 2-3,8% askorbīnskābes, 0,2 mg/% karotīna. Tos galvenokārt lieto uzturā vārītus. Vārīšanas laiks atkarībā no dārzeņa izmēra ir 25–45 minūtes.

4. Aizmirsti par sāli!

Protams, sālī nav kaloriju, bet tas aiztur organismā ūdeni. Optimālā sāls dienas deva ir 4-5 grami, tomēr ikdienā cilvēks patērē daudz vairāk sāls, vidēji 20-30 gramu dienā. Pārlieku bieža sāls lietošana noslogo nieres, sirdi, asinsvadu sistēmu, vēnas.

5. Garšvielas - pipari un ingvers

Naomi bieži ēdieniem pievieno sarkano piparu un ingvera sauso pulveri vai svaigas tā šķēlītes.

6. Košļāt pētersīļu lapiņu

Kad ļoti sakārojas ēst, Kempbela iesaka košļāt parastu pētersīļu lapiņas. Tas nomācot apetīti. Pētersīļi arī satur daudz minerālvielu – kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu, dzelzi, ari mikroelementus, ogļhidrātus, C un B grupas vitamīnus, karotīnu.

7. Daudz ananasu

Ananāsi ir vitamīniem bagāti un garšīgi augļi, kas turklāt satur arī daudz vērtīgu enzīmu, kas uzlabo gremošanas trakta darbību un piedalās tauku dedzināšanā – gan uzņemamo, gan jau uzkrāto tauku.

 

Klaudijas Šīferes diēta

Klaudija laiku pa laikam ievēro zemas kalorijas diētu, ko ievēro piecas dienas. Saka, ka piecu dienu laikā var tikt vaļā no 4 kilogramiem liekā svara.

Pirmās brokastis:

250 g sasmalcinātu augļu (izņemot banānus un vīnogas) sajauc ar ēdamkaroti diedzētu graudu un ēdamkaroti jogurta bez piedevām. Zaļā tēja.

Otrās brokastis:

kokteilis no 100 ml sulas un 100 ml jogurta bez piedevām.

Pusdienas:

Dārzeņu ragū. Ragū gatavo no ziedkāpostiem, burkāna, saldā pipara, glāzes konservētu zirnīšu, sīpola, selerija un pētersīļa zaļumiem.

Vakariņas:

100g augļu pēc izvēles un ābols.

Ja izsalkums neciešami moka, tad dienas laikā drīkst apēst 50 - 100 g vārītas vistas gaļas ar mazu gabaliņu maizes.

Diētai ir ļoti zems kaloriju daudzums, tāpēc ilgāk par piecām dienām to ievērot nav ieteicams. Klaudija Šīfere katru rītu nopietni vingro.

 

Nikolas Kidmanas diēta

Pilnīga organisma attīrīšana no šlakvielām, trīs dienas pilnībā atsakoties no ēdiena, neierobežotā daudzumā dzerot ūdeni, zāļu tējas, kā arī augļu un dārzeņu sulas. Ja šādu attīrīšanos ievēro pāris reižu gadā, pārējā laikā lietojot veselīgu pārtiku bez toksīniem (aizmirsti par kafiju, melno tēju, alkoholu, gāzētajiem dzērieniem, saldētajiem produktiem un cukuru), tiek garantēta svaiga ādas krāsa un pašsajūtas uzlabošanās.

Galvenais — nepārspīlēt, citādi papildus liekā svara zudumam un organisma attīrīšanai iegūsi vājumu un izsalkuma izraisītu bezsamaņu. Tādēļ, tiecoties pēc slaida auguma, šo diētu nevajag «stiept» ilgāku par trim dienām.

 

Sofijas Lorēnas diēta

Leģendārā kinodīva izvēlas greipfrūtu diētu, kas ir bagāta ar C vitamīnu un šķiedrvielām.

Pirms katras ēdienreizes notiesāt pusgreipfrūtu. Ēdienkartei nav nekādu ierobežojumu, izņemot to, ka katra ēdienreize nedrīkst pārsniegt 800 kaloriju, jo tieši tik spēj «nodedzināt» greipfrūtā esošie fermenti.

Greipfrūta derīgumu neviens negrasās apšaubīt, tomēr ir arī savi mīnusi: ilgstoša šādas diētas ievērošana var izraisīt kolikas un organisma atūdeņošanos.

 

Džūlijas Robertsas diēta

Vislabāk atalgotā Holivudas aktrise ir kaismīga piekritēja ārsta Perrikones sastādītajai diētai, ko dēvē arī par face lift diet — diētu, kas nostiepj sejas ādu.

Veiksmes atslēga ir lasis. Brokastīs, pusdienās un vakariņās. Perrikone ir pārliecināts, ka lasis ir garantija elastīgai ādai un veiksmīgai cīņai ar krunciņām. Turklāt, ja no ēdienkartes izslēdz cukuru un taukvielas, svara zudums ir neizbēgams.

Ēdienkarte

Uzreiz pēc pamošanās: 350 ml minerālūdens.

Brokastis: 100 g vārīta laša, pustases ūdenī vārītu auzu pārslu, zaļš ābols un 350 ml minerālūdens.

Pusdienas: 250 g mazsālīta laša, zaļās salātu lapas ar olīveļļu un citronu sulu, 350 ml minerālūdens.

Launags: 50 g vistas baltās gaļas, 4 lazdu rieksti, pusābols, 350 ml minerālūdens.

Vakariņās pusdienu ēdienkarte, savukārt pirms miega drīkst ēst launaga produktus.

 

Andželinas Džolijas diēta

Andželina Džolija ievēro Atkinsa diētu.

Uzturā jāierobežo ogļhidrātu daudzums, savukārt olbaltumvielas drīkst lietot neierobežotā daudzumā. Diēta sastāv no 4 posmiem. Pirmais — pats bargākais: maksimāli ierobežota aizliegto produktu lietošana. Liekie kilogrami pazūd gaismas ātrumā. Otrais posms: svara zudums «rit savu gaitu», turklāt ēdienkartē pakāpeniski tiek iekļauti agrāk aizliegtie produkti. Trešajā posmā diēta atļauj lietot vēl vairāk aizliegto produktu. Noslēdzošais ceturtais posms: ēd visu, ko vēlies, taču atceries, ka olbaltumvielām jābūt ievērojami vairāk nekā ogļhidrātiem!

Ēdienkartes piemērs

Brokastis: 3 olu omlete, siers, 1 tomāts, bezkofeīna kafija ar pienu.

Pusdienas: bifšteks (ne vairāk par 250 g) ar salātiem, kuros ir sēnes, sīpoli, siers un lapu salāti.

Vakariņas: cepts lasis (300 g), svaigi kāposti ar ķiploku un citronu sulas mērci.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu