UEFA paredz rekordlielu 830 miljonu eiro peļņu Eiropas čempionātā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paredz 830 miljonu eiro peļņu Eiropas čempionātā, kas svētdien noslēdzās Francijā.

UEFA finanšu aplēses liecina, ka turnīra ieņēmumi ir 1,93 miljardi eiro. Čempionātā piedalījās 24 komandas un tika aizvadīta 51 spēle.

Paredzams, ka ieņēmi būs par 34% lielāki nekā iepriekšējā Eiropas čempionātā 2012.gadā Polijā un Ukrainā, kad turnīrā piedalījās 16 komandas un tika aizvadīta 31 spēle. Pirms četriem gadiem UEFA peļņa bija 593,7 miljoni eiro.

600 miljonus eiro no peļņas UEFA nodos 55 organizācijā ietilpstošajām nacionālajām federācijām projektu attīstībai nākamajiem četriem gadiem.

Ieņēmumu lielāko daļu veidoja televīziju translāciju tiesības - nedaudz vairāk par miljardu eiro. 480 miljoni eiro ieņēmumi bija no sponsoru un licencēšanas līgumiem, bet vēl 400 miljoni no biļešu pārdošanas un citiem līdzjutēju izdevumiem.

2016.gada Eiropas čempionāta rīkošanā UEFA ieguldīja 650 miljonus eiro, no kuriem 301 miljons bija naudas balvām, bet 150 miljoni - klubu komandām par atļauju spēlētājiem piedalīties finālturnīrā un kvalifikācijas mačos.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta finālmačā Portugāle svētdien pagarinājumā ar rezultātu 1:0 uzvarēja sacensību saimnieci Franciju, vienīgos vārtus gūstot 109.minūtē, kad izcēlās Eders.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu