Laimīgas sakritības dēļ latvietis Andris paglābās no terorakta Nicā (107)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvietis Andris dzīvo 10 kilometru attālumā no Francijas kūrortpilsētas Nicas, kur naktī uz piektdienu asiņainu masu slepkavību izvērsa Tunisijas izcelsmes francūzis identificēts kā Mohameds Lahuajedžs Buhels, nogalinot 84 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

Andris telefonintervijā ar Apollo atklāj, ka ceturtdienas vakarā Bastīlijas dienas svinības notikušas arī nelielajā pilsētiņā 10 kilometru attālumā no Nicas.

«Mums bija plāns apmeklēt uguņošanu Nicā, taču nezinājām, cikos pasākums īsti sākas. Aizgājām gulēt,» stāsta Andris, kurš laimīgas sakritības kārtā neatradās notikumu epicentrā.

Andris neslēpj bailes, sakot, ka visu nakti dzirdētas sirēnas pat 10 kilometru attālumā. «Viņi visu laiku transportēja cilvēkus uz slimnīcām. Šodien mans draugs bija izgājis paskriet pa promenādi un uz ielas esošo cilvēku sejas ir drūmas, jūtamas bailes.

Puisis stāsta, ka cilvēki joprojām izmisīgi cenšas sazvanīt savus tuviniekus. Arī Andra mamma, uzzinot par notikušo, nekavējoties zvanījusi dēlam.

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu