Dziedātāja «M.I.A» apsūdz MTV Mūzikas video balvas rasismā, seksismā un elitārismā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu repere «M.I.A» apsūdzējusi MTV Mūzikas video balvu rīkotājus «rasismā, seksismā, diskriminācijā pēc sabiedriskā stāvokļa un elitārismā», jo viņas videoklips «Borders» netika nominēts nevienai balvai, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Šrilankiešu izcelsmes dziedātājas pašas režisētajā videoklipā atspoguļota bēgļu krīze. Klipā aktieri attēloti pārpildītās laivās un rāpjamies pāri žogiem.

Kā jau ziņots, šogad MTV Mūzikas video nomināciju sarakstā dominē amerikāņu popdīva Bejonsa, kura izvirzīta 11 kategorijās.

»«Borders» nav iekļauts [MTV Mūzikas video nominācijās],» tvītoja «M.I.A». «Rasisms, seksisms, diskriminācija pēc sabiedriskā stāvokļa un elitārisms.»

«Videoklipā «Borders» pārstāvēti cilvēki ārpus ASV, atspoguļojot pasauli. Tas ir lielisks piemērs, kādi viedokļi ir «atļauti», bet kādus izslēdz. Pat tad, ja pats esi režisors,» viņa turpina. «Neesmu šeit, lai spodrinātu savu ego vai krātu balvas, bet nesakiet, ka starptautiskiem izpildītājiem ir tādas pašas iespējas kā lielākajām ASV zvaigznēm, jo tā nav.»

Aprīlī «M.I.A» nopēla Bejonsu par to, ka amerikāņu dziedātāja iestājas tikai par kustību «Black Lives Matter» («Melno dzīvības ir svarīgas»), bet ne citām tautībām.

«Vai Bejonsa un Kendriks Lamars kādreiz teiks, ka musulmaņu dzīvības arī ir svarīgas? Vai ka sīriešu dzīvības ir svarīgas? Vai ka svarīgs ir arī kāds puika Pakistānā?» repere sacīja intervijā britu laikrakstam «Evening Standard».

MTV Mūzikas video balvu pasniegšana notiks 28.augustā Ņujorkā. Uzvarētājus noteiks ar fanu balsojuma palīdzību.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu