Londonas uzbrucēju apsūdz slepkavībā (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

19 gadus vecais Zakarja Bulhans, kurš tiek turēts aizdomās par trešdien Londonas centrā notikušo uzbrukumu - sievietes noduršanu un vēl piecu cilvēku ievainošanu -, sestdien stājās Vestminsteras miertiesas priekša, lai uzklausītu apsūdzības slepkavībā un slepkavības mēģinājumā.

Somālijas izcelsmes Norvēģijas pilsonis, kurš dzīvojis Tūtingā, Londonas dienvidrietumos, apsūdzēts 64 gadus vecās ASV pilsones Darlīnas Hortones slepkavībā.

Bulhans apsūdzēts arī divu Austrālijas, viena ASV, viena Izraēlas un viena Lielbritānijas pilsoņa slepkavības mēģinājumā.

Viņš tiesā apstiprināja savu identitāti, apliecināja, ka apsūdzības saprot, tomēr savu vainu nedz apstiprināja, nedz noliedza.

Tiesa Bulhanu nolēma paturēt apcietinājumā. Nākamnedēļ viņam atkal būs jāstājas tiesas priekšā.

Bulhans tika aizturēts pēc asiņainā uzbrukuma Rasela laukumā, Londonas centrā.

Drošības apsvērumu dēļ no ceturtdienas rīta Londonā tika pastiprināta policijas klātbūtne, ielās izvietoti bruņoti policisti.

Lielbritānijas izmeklētāji, kas nopratinājuši Bulhanu, ceturtdien paziņoja, ka nav atrasti pierādījumi, kas liecinātu par «teroristiskiem motīviem» vai «radikalizāciju».

Izmeklēšana «arvien lielākā mērā norāda, ka šo traģisko notikumu izraisījušas garīgās veselības problēmas,» skaidroja policijas pārstāvis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu