Kopš celtniecības beigām pagājuši vien divi gadi, «Gaismas pils» jau ir jāremontē (168)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecība lielā steigā  pabeidza pirms diviem gadiem, ņemot vērā ekonomisko krīzi, daudzviet tika izvēlēti lētāki un nepareizi risinājumi, kas tagad par sevi liek manīt, vēsta TV3 ziņas. 

Valguma ielas pusē granīta plāksnes uz atbalsta sienas rotā neglīti baltā kaļķa traipi. Vietām flīzes jau atlupušas. Viena no versijām ir, ka celtnieki nepareizi samaisījuši javu, otra – ka kļūda pieļauta pašā projektā, izvēloties nepareizu flīžu piestiprināšanas metodi. To nolemts mainīt. Flīzes netiks līmētas, bet piestiprinātas uz āķiem.

Ar Gaismas pils būvniekiem slēgtajā līgumā teikts, ka konstrukciju maiņas gadījumā remontdarbi jāsedz pasūtītajam – tātad Kultūras ministrijai no valsts budžeta līdzekļiem. Šim mērķim jau rezervēti 46 tūkstoši eiro. Lai arī pagājuši tikai divi gadi, atbildīgie par liekajiem tēriņiem netiks meklēti.

Tie gan nav vienīgie valsts tēriņi. Par 110 tūkstošiem eiro turpinās Gaismas pils mazgāšana, un vēl budžetā tūkstoši būs jārezervē, lai atjaunotu skeitotāju sagandētās apmalītes pie Gaismas pils ieejas. Labā ziņa gan ir tā, ka vismaz daļēji postījumus sola novērst paši skeitotāji.

Tā kā daudziem celtniecības darbiem garantija jau beigusies, šādas un līdzīgas kļūmes ēkai arvien biežāk būs jāsedz no valsts budžeta naudas.

Komentāri (168)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu