Teritoriju pie Nacionālā mākslas muzeja plāno nodēvēt par Jaņa Rozentāla laukumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Teritoriju ap Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēku plāno nosaukt par Jaņa Rozentāla laukumu.

Kā trešdien vienojās Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti, Jaņa Rozentāla laukuma nosaukums tiks piešķirts labiekārtotajai teritorijai ap un zem Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas ar adresi Krišjāņa Valdemāra iela 10, Rīga, pie Elizabetes ielas un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojuma.

Rīgas būvvaldes Adresācijas nodaļas vadītājs Uldis Freimantāls ziņoja, ka Jaņa Rozentāla laukuma nosaukumu teritorijai piešķirs par godu gleznotāja 150.dzimšanas dienai un pasākumiem, kas notiks mākslas muzejā, svinot jubileju.

Komiteja atbalstīja laukuma nosaukuma piešķiršanu attiecīgajai teritorijai un nolēma, ka Rīgas Austrumu izpilddirekcijai trīs mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās brīža jāizvieto laukuma nosaukuma zīmes, savukārt būvvaldei divu mēnešu laikā jāveic laukuma tuvumā esošo adresācijas objektu maiņa.

Tāpat komiteja lēma par Erevānas dārza nosaukuma piešķiršanu pilsētas Austrumu izpilddirekcijas jaunizveidotajam dārzam.

Freimantāls informēja, ka dārzu atklās septembra beigās vai oktobrī. Erevānas dārza nosaukums izvēlēts par godu Rīgas sadraudzības pilsētai Erevānai. Dārzā būšot izveidotas sadraudzības pilsētas kontūras un tās krāsas.

Dārzā plānots uzstādīt Erevānas pašvaldības dāvinājumu 6703 ASV dolāru apmērā - 16 parka soliņus un desmit atkritumu urnas. Par dāvinājuma pieņemšanu sēdē lems Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Sēdē bija plānots lemt arī par Vladimira Kudoraja parka nosaukuma piešķiršanu labiekārtotai teritorijai Dārziņu apkaimē.

Rīgas domes «Vienotības» frakcijas deputāts Olafs Pulks norādīja, ka daļā no apstādījumu teritorijas atrodas atsevišķas dzīvojamās ēkas un parka nosaukuma piešķiršana varētu ietekmēt to īpašniekus, tāpēc rosināja jautājuma izskatīšanu atlikt. Tā kā šo priekšlikumu deputāti neatbalstīja, tad Pulks, kā arī deputāti Nils Josts (V) un Andris Lācis (VL-TB/LNNK) pārtrauca piedalīties jautājuma izskatīšanā, un komisijā nebija kvoruma, lai pieņemtu galīgo lēmumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu