Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Trīs lieliskas pildīta ķirbja receptes (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Ķirbju laiks sācies! Pildīts ķirbis garšo lieliski un būs skaista mielasta galda rota.

 

Ar desiņām un kuskusu pildīts ķirbis

Nepieciešams:

  • 4 nelieli ķirbji vai viens liels
  • 500g žāvētu desiņu
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 glāze kuskusa
  • sāls
  • pipari
  • 100g sviesta
  • timiāns
  • 2 skābi āboli
  • 150g baltvīna

Pagatavošana:

Ķirbjiem nogriež «vāciņu», izņem vidu un nedaudz mīkstuma.

Mīkstumu sagriež. Uz pannas sviestā apcep sīpolus un ķiplokus, pieliek sagrieztas desiņas, apcep, tad ķirbja un ābola gabaliņus, sāli un piparus, pārlej ar baltvīnu, pasautē pāris minūtes. Masai pieliek kuskusu un timiānu, pilda ķirbju podiņos.

Cep 220 grādos cepeškrāsnī 25 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no ķirbja lieluma), pasniedz karstus. Mazākus ķirbjus pasniedz veselus, lielākus sagriež gabaliņos.

 

Cepts pildīts ķirbis

Nepieciešams:

  • 2 nelieli ķirbji
  • 300 g desiņu
  • 300 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 150 g Parmas siera
  • pipari
  • sāls
  • 200 g rīsu
  • 1 čilī pipars
  • 3 tomāti
  • 200 g saldā krējuma
  • sviests
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana:

Ķirbjiem nogriež cepurītes, izņem sēklas un nedaudz no ķirbju mīkstuma. Rīsus izvāra sālsūdenī.

Sviestā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pieliek sagrieztas desiņas, šampinjonus, sagrieztu čilī piparu, beigās pieliek sagrieztus, iepriekš blanšētus tomātus. Masu sāla un piparo, sajauc ar rīsiem, rīvētu sieru un sasmalcinātiem pētersīļiem. Ķirbjus pilda ar rīsu masu, to pārlej ar saldo krējumu, uzliek ķirbja cepuri, cep 180 grādos stundu.

 

Vistas sautējums ķirbju podiņā

Nepieciešams:

  • Ķirbji gatavošanai mikroviļņu krāsnī – 4 gab.
  • Vistas šķiņķīši, bez ādas un kauliem – 3 gab.
  • Salds krējums – 400 ml
  • Mocarella siers – 125 g
  • Saldā kukurūza – 100 g
  • Zaļie zirnīši – 100 g
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Ķiploki – 3 daivas
  • Baltvīns – 120 ml
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Timiāns – 2 zari
  • Pētersīļi – 1 buntīte
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  • Ķirbjiem nogriez vāciņu un izgreb sēklas. Ierīvē ar sāli un pipariem, un apslaki ar nelielu daudzumu olīveļļas
  • Uzliec atpakaļ vāciņu un liec ķirbi cepties krāsnī aptuveni 10 minūtes
  • Gatavo pildījumu – smalki sagriez burkānu un sīpolu, sarīvē ķiploku
  • Sagriez vistas šķiņķīšus gabalos
  • Visu apcep nelielā daudzumā eļļas. Pielej baltvīnu un ļauj tvaicēties, līdz šķidrums samazinājies uz pusi. Pievieno saldo krējumu un visu uzvāri
  • Sautējumu lej ķirbīšos. Pievieno kukurūzu, zirnīšus un timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Pārber ar mocarellas siera gabaliem un pārkaisi ar smalki sakapātiem pētersīļiem
  • Katram ķirbim uzliec vāciņu un cep cepeškrāsnī 190°C vēl vismaz 15–20 minūtes (mikroviļņu krāsnī tikai 10 minūtes!)

Aikāgaršo padoms: Ķirbju podiņus var pildīt arī ar citiem dārzeņiem, vai pat dažādiem augļiem un ogām

Recepte tapusi sadarbībā ar Normundu Baranovski, «Aikāgaršo» šefpavāru

Komentāri (4)
Nepalaid garām
Uz augšu