Izbeidz pret «Jay Z» ierosināto lietu par autortiesību pārkāpšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV federālā tiesa izbeigusi lietu pret amerikāņu reperi «Jay Z», kurā mūziķis un uzņēmējs tika apsūdzēts autortiesību pārkāpumos un līguma noteikumu neievērošanā, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Ņujorkas apģērbu dizainers Dveins Vokers apgalvoja, ka esot izveidojis logotipu «Jay Z» ierakstu kompānijai «Roc-A-Fella». Logo ar stilizētu R burtu izmantots uz precēm, ar kurām «Jay Z» nopelnījis vairākus miljonus dolāru, norādīts lietā.

Taču šonedēļ tiesa noraidīja Vokera prasību pēc septiņu miljonu ASV dolāru (6,3 miljonu eiro) lielas kompensācijas, jo nav saglabājies pirms 20 gadiem ar ierakstu kompānijas līdzdibinātāju Deimonu Dašu parakstītais līgums.

Vokers 1995.gadā izveidoja logo, kas vēlāk tika pārveidots par «Roc-A-Fella» logotipu.

«Mūsu rīcībā ir tikai prasītāja liecība, ka tika izveidots līguma melnraksts, ka viņš un Dašs to parakstījuši, bet tas pazudis 1998.gadā. Ar šo liecību vien nepietiek,» lēma tiesnesis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu