Foto: Ieskats Valmieras teātra drosmīgajā komēdijā «Muiža kaņepēs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Vilkārsis

30.septembrī Lielajā zālē vērsies priekškars krievu dramaturga Aleksandra Ostrovska komēdijai «Mežs», kas Valmieras teātrī būs ar nosaukumu «Muiža kaņepēs».

Izrādes režisore Indra Roga atklāj, ka «luga ir Aleksandra Ostrovska atzīšanās mīlestībā teātrim. Teātrim kā mākslai, profesijai, teātrim dzīvē un teātrim uz skatuves, kur jūk robežas. Spēle un spēlēšanās, kam ir dziļš un nopietns pamats. Stihija un tiešuma poēzija – kā Dostojevskis dēvēja A.Ostrovska dramaturģiju.»

Izrādē paralēli rit divi stāsti – muižas saimnieces Gurmižskas krustdēla un aktiera Ņeščastļivceva atgriešanās mājās pēc 15 gadu ilgas prombūtnes ar mērķi tikt pie krustmātes mantojuma – īpašuma un naudas, taču šajā izrādē režisore priekšplānā izvirzījusi muižas saimnieci Gurmižsku, kura atkal iemīlas, kad tās dzīve nonākusi uz 50 gadu sliekšņa.

«50 gadi – ar to nevar samierināties! Tā ir cūcība! Ja pusaudžu gados hormonu vētras ir ar plus zīmi, tad ap 50 – ar mīnus zīmi. Tomēr tās nav tikai hormonu vētras, tas ir kas vairāk, dziļāk un plašāk, tas ir traģikomiski!» piebilst I.Roga.

Galvenajā Raisas Pavlovnas Gurmižskas lomā – Imants Strads.

Pārējās lomās: Mārtiņš Meiers, Tālivaldis Lasmanis, Ieva Puķe, Inese Pudža, Ligita Dēvica, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa, Skaidrīte Putniņa, Ruta Birgere, Astra Baumane, Vizma Kalme, Lelde Kalēja, Māra Vīgante.

Izrādes radošajā komandā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, komponists Emīls Zilberts un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu