«Placebo» pirms 20.jubilejas turnejas atsāk spēlēt vecās dziesmas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupa «Placebo» neilgi pirms 20.jubilejas koncertturnejas sniegusi uzstāšanos BBC 6.radiostacijas ēterā, kurā izpildīja slavenākos hitus.

Jubilejas gadam par godu tiks izdota «Placebo» slavenāko hitu izlase «A Place For Us To Dream». Tajā iekļautas grupas pazīstamākās dziesmas, no kurām daudzas nav spēlētas jau vairākus gadus.

«Šis ir 20.gadadienas retrospektīvas pirmais koncerts,» par uzstāšanos BBC ēterā teica grupas ģitārists Stefans Olsdāls. «Esam ieguldījuši asinis, sviedrus un asaras, lai šodien varētu būt šeit. Mūsu attiecības ar pagātni un pilno dziesmu katalogu ir diezgan sarežģītas. Atskatoties atpakaļ, mēs redzam tikai kļūdas. Mēs vienmēr gribam spēlēt jaunās dziesmas, taču to nevar darīt, ja vēlamies veidot 20 gadu retrospektīvu. Kā likt vecajām dziesmām tagad izklausīties labi? Kā tās sasaistīt ar mūsdienām? Tas bija izaicinājums.»

«Galu galā mēs izvēlējāmies dziesmas, kuras klausoties mums negribas mesties zem braucoša vilciena. Mēģinājumos pāris reizes to gribējās, mēs aizgājām uz dzelzceļa staciju, taču diemžēl tā bija «Southern Rail» kompānija, tāpēc mēs joprojām esam šeit,» pajokoja solists Braiens Molko.

BBC koncertā «Placebo» izpildīja dziesmu «Pure Morning», ko pēdējoreiz publiski spēlēja 2007.gadā, kā arī jauno singlu «Jesus’ Son».

Intervijā grupas dalībnieki atcerējās iepazīšanos ar britu rokmūzikas leģendu Deividu Boviju, ar kuru kopā ierakstīja dziesmu «Without You I’m Nothing» no 1998.gada albuma ar tādu pašu nosaukumu. «Tas bija diezgan nozīmīgs solis - pavadīt piecus gadus tievā, bālā hercoga, neatkārtojamā Deivida Bovija, orbītā, kad mēs vēl bijām kā bērni,» teica 43 gadus vecais Molko. «Viņš bija pirmais cilvēks, kurš ar mani runāja par e-pastiem. Mākslu, mūziku, literatūru un vienkārši dzīvi.»

«Placebo» dziesmu izlase «A Place For Us To Dream» iznāks 7.oktobrī.

20 gadu jubilejas koncertturneja sāksies 13.oktobrī ar uzstāšanos Dānijā. 22.oktobrī «Placebo» spēlēs Rīgā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu