Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/29/11099627t1h200b.jpg)
Ratatouille ir Francijas klasika, ko gatavo sezonā, kad ir baklažāni, cukīni un tomāti. Lai gan lielākoties receptēs tas tiek gatavots krāsnī, Natālija to gatavo, visu sacepot atsevišķi un, pats interesantākais, - pievienojot maizes un ķiploka maisījumu, kas padara ēdiena garšu daudz maigāku, sabalansējot tā skābumu.
Sastāvdaļas:
- 10 ēd.k. olīveļļas cepšanai
- 2 nemizoti baklažāni, sagriezti 1 x 1 cm kubiņos
- 2 nemizoti cukīni, sagriezti 1 x 1 cm kubiņos
- 2 paprikas (zaļa un sarkana), sagrieztas kubiņos
- 3–4 tomāti, sagriezti kubiņos
- 1 sīpols, sakapāts
- 1 zariņš rozmarīna
- 4 zariņi timiāna
- 400 g tomātu gabaliņu savā sulā
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
maizes pastai:
- 1 šķēle baltmaizes
- nedaudz piena
- 2 ķiploka daivas, plānās šķēlītes
Pagatavošana:
- Pannā uzkarsē olīveļļu un liec cepties baklažānus. Apcep, līdz tie gatavi. Tad izņem ārā, liec bļodā. Tajā pašā pannā lej eļļu un apcep cukīni, līdz tie gatavi. Izņem ārā un liec citā bļodā. Pannā ielej vēl eļļu un liec cepties sīpolus. Izņem no pannas un liec uz cukīni. Pannā liec tomātus, pielej vēl eļļu, pacep 2 minūtes un liec bļodā pie cukīni. Pannā liec papriku, apcep kādas 4–5 minūtes un pievieno cukīni.
- Traukā liec maizi bez garozas, pārlej ar pienu, lai iesūcas maizē, un sablendē kopā ar ķiploku.
- Visu, kas sacepts sākumā, liec katlā, pielej tomātus savā sulā, pieliec rozmarīnu, timiānu un uz nelielas liesmas sautē 15 minūtes. Tad pievieno maizes un ķiploka pastu un pasautē vēl 5 minūtes. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu, un pasniedz.
Recepte: Natjalie de la Gironiere un Metas