Rīgā vairs nenotiks festivāls «Kubana» (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Mūzikas festivāls «Kubana» Rīgā, Lucavsalā vairs nenotiks, sociālajā vietnē «Facebook» paziņojis tā producents Iļja Ostrovskis. 

Producents vēsta, ka šādam lēmumam ir vairāki iemesli, taču sīkāku informāciju neatklāj. Līdz šim festivāls «Kubana» Lucavsalā noticis divus gadus.

«Mēs esam ļoti pateicīgi Latvijai, Rīgas Domei un visiem mūsu jaunajiem draugiem Baltijā. Mēs būsim ar jums, jūs mums pietrūksiet,» raksta Ostrovskis. «Aizvadīti divi brīnišķīgi gadi, taču ir pienācis laiks doties tālāk.»

Festivāla producents paziņojumā raksta, ka šobrīd ir atvērts dažādiem ieteikumiem par festivāla nākamo norises vietu.

Atgādinām, ka «Kubana» vēsture aizsākusies 2009.gadā Krievijā. Šogad festivāls nosvinēja savu astoto gadadienu.

Pirmais festivāls pirms astoņiem gadiem norisinājās nelielā ciemā Melnās jūras krastā, dažu gadu laikā tas ir izaudzis par vērā ņemamu mūzikas notikumu, ik gadu pulcējot simtiem tūkstošu viesu no Krievijas un Eiropas valstīm. Līdz šim festivālā uzstājušies tādi pasaulslavenie kolektīvi kā «System of a Down», «The Offspring», «The Prodigy», «Mumiy Troll», «Prāta vētra» un citi.

«Kubana» Rīgā pirmo reizi norisinājās 2015.gadā. Pēc tam, kad tā rīkošanu plānotajā norises vietā aizliegušas Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu