Ko ēst, lai nodzīvotu līdz 116 gadiem? Stāsta pasaulē vecākā sieviete (67)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Emma Morano no Verbānijas Itālijā pavasarī kļuva par pasaules vecāko cilvēku, raksta «The Huffington Post». 

Pēc 116 gadus vecās amerikānietes Sūzannas Mušatas Džounsas nāves šī gada pavasarī, Emma Morano oficiāli ir vecākais cilvēks pasaulē. Emmai ir 116 gadu, un viņa tiek uzskatīta par pēdējo dokumentēto cilvēku, kas dzimis 1800.tajos gados, proti, 1899.gada 29.novembrī.

Vaicāta pēc ilgdzīvošanas noslēpuma, Emma atklāj, ka jau gadu desmitiem dienā apēd divas jēlas olas. To viņai ieteicis ārsts, kad viņa bijusi vēl pavisam jauna, lai cīnītos ar anēmiju. Emma saka, ka cepumi viņai garšojot labāk nekā jēlas olas, bet veselības vārdā var ēst arī olas.

Jau rakstījām par pasaulē vecākās sievietes titula piešķiršanu Emma Moranošī gada pavasarī. Toreiz, kad viņa par titulu uzzinājusi, savai 72 gadus vecajai radiniecei Rosi Santoni teikusi: «Es tik tiešām esmu tik veca kā kalni!»

Taču ir vēl kas! Emma uzskata, ka viņas garā mūža iemesls ir dzīvošana vienai. Kad 38 gadu vecumā viņa pielika punktu nelaimīgai laulībai, jaunās attiecībās viņa tā arī nav stājusies. «Es negribēju, lai pār mani kāds dominē,» viņa saka.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu