Latviete Itālijā: Ja būs vēl viena zemestrīce, no mājas paliks akmeņu čupiņa (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itāliju pagājušās nedēļas nogalē satricinājušajā zemestrīcē nopietni bojājumi nodarīti arī netālu no pilsētas Norčijas dzīvojošās latvietes Lorijas Lietavietes mājai. Ja būs vēl viena zemestrīce, no mājas paliks akmeņu čupiņa, «LNT Ziņām» vērtēja sieviete.

«Tā sajūta bija, it kā stāvētu laivā uz ūdens. Pa logu tikai redzējām virs Norčijas tādu putekļu mākoni,» atmiņās dalījās Lietaviete.

Tiek lēsts, ka bez pajumtes palikuši aptuveni 15 000 apkārtnes iedzīvotāju. Lorijas māja atrodas Norčijas tuvumā. Tā nav sagruvusi, bet smagi cietusi, naktis tagad liekot pavadīt pagalmā.

«Viņa nav pilnīgi nobrukusi, bet viss ir atvēries, visas sienas. Viņa ir tādā stāvoklī - ja uznāk vēl viena zemestrīce, tad paliks tāda akmeņu čupiņa,» vērtēja sieviete.

Cilvēku nelaimi izmanto nelūgti viesi, jo īpašumi tagad ir viegli pieejami. «It kā cilvēkiem aizliegts iet mājās, bet zagļi brauc no Neapoles. Katrā ciematiņā ir karabinieri un viņi kontrolē, jo tas ir pirmais, kas notiek pēc zemestrīces. Zagļi iet pa visām mājām,» stāstīja Lietaviete.

Viņa Itālijā nodarbojās ar uzņēmējdarbību. Izmantojot ēzelīšus, organizēja tūrisma pārgājienus pa tuvāko apkārtni. Tagad bez pajumtes palikuši arī dzīvnieki, bizness apstājies. Taču Lorija saka - vietējiem ir cerība palikt un visu atsākt, kam gan būs nepieciešams ļoti ilgs laiks.

«Tā ideja, kas visiem ir, kas darbojas tūrisma jomā - visu sakārtot un sākt no jauna pēc iespējas ātrāk. Jo, ja visi aizbrauks prom, tad viss beigsies,» uzskata Lietaviete.

Viņas draugi un paziņas sociālajos tīklos sākuši vākt ziedojumus. Lorijai tas bijis pārsteigums, tādēļ pagaidām par to grūti runāt. Jo grūti arī noticēt, ka īsā brīdī visa apkārtne var pārvērsties gruvešos.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu